ŠTA SE DEŠAVA SA POLOVNIM AUTOMOBILIMA? Evo zašto je cena skočila i koju muku imaju prodavci!
Shutterstock

Prema mišljenju prodavaca automobila, najveći izazov na tržištu polovnjaka predstavlja njihova manja ponuda i veća cena. Analiza prosečnih cena automobila oglašenih na sajtu Polovni automobili otkriva da je cena polovnjaka veća za 16 odsto u odnosu na prethodnu godinu, a za čak 23 odsto u odnosu na period pre pandemije.

Prodavci kažu da je najveći problem nedostatak polovnih automobila u Evropi jer skoro sve fabrike stoje zbog nedostatka čipova i novi automobili se čekaju po šest do osam meseci.

NOVO PRAVILO ZA SVE VLASNIKE AUTOMOBILA Sva vozila moraju da imaju jedan sistem od 2022. godine

Takvoj slici treba dodati i otežano kretanje naših dilera, koji, da bi sada kupili automobil, jedino mogu da se oslone na licitacije.

Prodavac Jovica Radić kaže da je ceo proces ranije, od momenta plaćanja do momenta isporuke automobila, trajao tri nedelje, a sada traje minimum četiri-pet nedelja.

- Više ne može vozilo da se natovari kad dođe kamion, već dobijate termin kada možete da dođete da podignete automobil, jer mali broj ljudi radi u firmama u Nemačkoj - objašnjava Radić.

Prema statistici sajta Polovna vozila najviše su poskupela mlađa vozila od tri do pet godina. Najviše se i kupuju automobili od tri do pet godina starosti, a najveći promet u jednicama imaju vozila do 2.000 evra.

LISTA KOJA ĆE VAM SPASITI GLAVU I NOVAC Kod ovih 20 polovnih automobila se najčešće "šteluje" kilometraža

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading