GUŽVE NA TEHNIČKIM PREGLEDIMA Na nekim mestima se čeka i 20 dana, a ovo može da vam skrati stajanje u redovima
Alo/ Ilustracija

Posle uvođenja strožih pravila na tehničkim pregledima i dužeg vremena zadržavanja vozila od najmanje 35 minuta dok se snima kamerama, došlo je do gužve, pa se na tehnički može čekati i do nekoliko dana. Takva je situacija u celoj Srbiji i negde se čeka i do 20 dana.

Oni koji daju uslugu kažu da se mali broj tehničkih pregleda prilagodio novim pravilima o objektu i instrumentima koji se primenjuju prilikom pregleda. Zato se broj tehnički pregleda smanjio, a broj vozila ostao isti, pa su gužve kažu neminovne, piše RTS.

- Tri godine je bio prelazni period, trebalo je da se svi prilagodimo tim pravilima u smislu opreme, objekta, kadrova i još nekih stvari - kaže Milan Božić, kontrolor na tehničkom pregledu u Kragujevcu.

Neki su to uradili i proširili kapacitete na više linija, pa tehnički pregled može da se obavi u toku jednog dana čak i bez zakazivanja.

- Mi imamo dve linije tehničkog pregleda i odlučili smo da jednu liniju tehničkog pregleda pustimo bez zakazivanja, tako da će naši klijeniti moći da završe tehnički pregled i registraciju kad god budu došli - navodi Milenko Radovanić, kontrolor "Gudalović centra".

Pre polaska na tehnički obavezno dobro proverite vozilo, ali i iskoristite društvene mreže, jer postoji niz aplikacija koje vam pokazuju gde i kada možete obaviti odmah pregled.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading