Planeta Zemlja
Youtube printscreen
Planeta Zemlja

Youtube printscreen

Planeta Zemlja, Foto: Youtube printscreen

Tokom prva dva dana poremećaj magnetosfere Zemlje biće snažniji (kategorije G2), a trećeg dana solarne oluje će oslabiti, navode iz Instituta.

Pročitajte još:

MEŠTANIN UBIO DEVET SUSEDA U JABUKOVCU Ovo je priča najstrašnije vračare u Srbiji! Živi u mestu u kom se desio masakr!

Solarne oluje kategorije G2 uticaće na energetske sisteme, satelitske uređaje i visokofrekventne radi-talase, a posebno na GPS i radio.

NEOPROSTIVO PONAŠANJE Scena kod Ekonomskog fakulteta razbesnela prolaznike! Žena sa bebom u kolicima učinila groznu stvar

Solarne oluje česta su pojava u svemiru i mogu prouzrokovati smetnje na elektronskim uređajima za komunikaciju, kao i na svim ostalim elektronskim sistemima. One šalju velike količine elektromagnetske energije na Zemlju što utiče na njeno magnetsko polje.

Naređena momentalna evakuacija! Naši turisti u panici! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 15.09.2019. 18:33 Užas! Požar, Foto: Youtube printscreen Požar koji je jutros izbio u šumama u blizini sela Keri i Agalas na grčkom ostrvu Zakintos besni izvan kontrole, a oba sela su evakuisana, javlja agencija ANA. Evakuisano je i oko 120 turista iz obližnjeg hotela, prenosi portal Katimerini.

Na Zemlji je najčešće prepoznajemo kao polarna svetlost (Aurora borealis), koja se manifestuje kao promene na nebu iznad Severnog i Južnog pola, koje vidimo kao munjevito pokretanje ljubičaste, plave i zelene boje po noćnom nebu.

Bonus video