Zatvorenici pobedili u debati šampionski tim Harvarda! (FOTO + VIDEO)

M. S. P. | Razbibriga 2015-10-07 14:11:11 2015-10-07 14:11:11

Najbolji debatni tim Univerziteta Harvard poražen je od tima koji su činili osuđenici zatvora sa maksimalnim obezbeđenjem!

Profimedia

Osuđenici iz zatvora u istočnom delu Njujorka, Karl Snajder, Dajžuan Tatro i Karlos Polanko koji služe kazne zbog nasilničkog ponašanja i ubistava, osvojili su sudije debatom na temu s kojom se lično nikako ne slažu - morali su da formiraju slučaj protiv omogućavanja upisa ilegalne dece u državne škole.

Zatvorenicima su pripreme bile dodatno otežane time što u zatvoru nisu imali pristup internetu, pa su morali svojski da se potrude ne bi li se spremili.

Nakon sat vremena debate s timom Harvarda, studenti ove visokoškolske ustanove mogli su jedino da im se poklone i stisnu ruke!

- Uhvatili su nas spuštenog garda - konstatovala je Anais Karel, 20-godišnja studentikinja i član tima Harvarda, dodavši da su zatvorenici razbili "tim nacionalnih šampiona u debati".

Najveće pohvale došle su od debatnog tima Harvarda, na čijom Fejsbuk stranici je postavljen hvalospev o pobednicima.

- Postoji nekoliko timova na koje smo ponosni što su nas pobedili i debati svojom fenomenalnom inteligencijom i artikulisanošću, poput tima koji je to uradio ovog vikenda. Iskreno smo im veoma zahvalni zatvorskim vlastima koje su organizovale ovaj događaj - konstatovali su Harvardovci.

 

This weekend, three members of the HCDU had the privilege of competing against members of the Bard Prison Initiative's... Posted by Harvard College Debating Union on недеља 20. септембар 2015.

 

Zatvorenik Polanko, koji služi kaznu zbog ubistva, nakon ove pobede je rekao da je ponosan.

- Blagosloveni smo bili ovom mogućnošću. Pomogli su nam da ponovo verujemo u sebe - rekao je Polanko.

Zatvorenici Snajder Dajžuan i Polanko nisu se zaustavili samo na ovoj pobedi. Oni su, naime, porazili i tim čuvene vojne škole VEst Point, kao i Univerziteta u Vermontu.

 

Expand player
Pogledajte više