STIŽE NAM JAKA SOLARNA OLUJA! Trajaće tri dana, a najviše će uticati na jedan uređaj!

Trodnevna magnetna oluja pogodiće našu planetu krajem septembra, objavila je astronomska laboratorija Instituta za fiziku Ruske akademije nauka.

 

Solarna oluja na Suncu
Solarna oluja na Suncu, Foto: Profimedia

* Solarna oluja će početi 27. septembra i završiće se 29. septembra

* Posebno će uticati na GPS i radio

* Na Zemlji je najčešće prepoznajemo kao pojavu zvanu Aurora

Solarna oluja će početi 27. septembra i završiće se 29. septembra. Tokom prva dva dana poremećaj magnetosfere Zemlje će biti snažniji, kategorije G2, a trećeg dana jačina solarne oluje će oslabiti, navode iz Instituta.

 

Ovog čoveka već tri godine napada jato pobesnelih vrana! Razlog je bizaran!

AUTOR: Alo.rs/I.L. DATUM I VREME: 09.09.2019. 22:38 Meta pobesnelih ptica! napad, vrane , Foto: Printskrin Poslednje tri godine muškarac u indijskoj državi Madja Pradeš živi svakodnevnu noćnu moru nalik onoj iz Hičkokovih PticaSvaki put kad izađe iz kuće, napadne ga jato vrana, a na meti imaju samo njega.

Solarne oluje kategorije G2 utiču na energetske sisteme, satelitske uređaje i visokofrekventne radio talase. Posebno će uticati na GPS i radio!  Solarne oluje su česta pojava u svemiru i mogu da prouzrokuju smetnje na elektronskim uređajima za komunikaciju, kao i na svim ostalim elektronskim sisitemima. One šalju velike talase elektromagnetne energije na Zemlju što utiče na njeno magnetno polje.

 

Na Zemlji je najčešće prepoznajemo kao pojavu zvanu Aurora, koja se manifestuje kao promene na nebu iznad Severnog i Južnog pola, koje vidimo kao munjevito pokretanje ljubičaste, plave i zelene boje po noćnom nebu.

BONUS VIDEO: Krvavi pir na Zvezdari! 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi