slepi miš
Shutterstock
slepi miš

Shutterstock

slepi miš, Foto: Shutterstock

Adams je poznavao Elenor Ruzvelt i pa je tako njegova ideja i dospela do Bele kuće. Savetnici predsednika zapravo su sa oduševljenjem prihvatili plan i napisali generalima: "Ovaj čovek nije lud!"

Slepi miš

Shutterstock

Slepi miš, Foto: Shutterstock

Otkrili su da slepi miševi mogu u letu da nose skoro dvostruko veću težinu od svoje i noćno ponašanje učinilo im se savršenim kako bi ulazak u krovove i građevine ostao neprimećen.

Bili su toliko dobri u tajnom ulasku, da su, kada je nekolicina izbegla testiranje, uspeli da unište cisternu za gorivo, vazdušni hangar i generalov automobil. Očigledno je da su bili destruktivni, ali bilo je potrebno više rada kako bi bili efikasno upotrebljeni.

Mornarički korpus (marinci) je preuzeo program pošto je visoka komanda želela da milion slepih miševa bude spremno za lansiranje na Japan što je pre moguće. Životinje je trebalo ukrcati u kaveze u obliku bombe a svaka bi nosila oko 1.000 slepih miševa. Kaveze bi bombarderi B-24 bacili a  potom bi se slepi miševi raširili na velikom području kako bi napali zgrade.

eksplozija

Shutterstock

eksplozija, Foto: Shutterstock

Pročitajte još: