DA LI I VI SIPATE VRUĆU VODU U DŽEZVU KADA KUVATE KAFU ? Stručnjaci upozoravaju zašto to nije dobro

Uvek je bolje da sačekamo

Šoljica epsreso kafa
Šoljica epsreso kafa, Foto: Alo.rs/V.Đ.

Često kada smo u žurbi umesto da sačekamo da voda za kafu provri sipamo vruću vodu iz bojlera kako bismo ubrzali proces. Međutim, stručnjaci iz američkog Istraživačkog centra za ishranu i biotehnologiju ističu da je ovo velika greška.

Kažu da je uvek bolje da sačekamo da hladna voda provri, a evo i objašnjenja.

- Kvalitet tople vode iz bojlera je lošiji, ona nije za piće. Prvenstveno je namenjena za pranje veša, posuđa i svega ostalog, a hranu i bilo šta što unosimo u organizam čak treba i ispirati hladnom vodom. Vruću vodu ne možemo baš nazvati 'otrovnom', u njoj nema kalijum cijanida, ali svakako je preporučljivije kuvati hranu u hladnoj, kao i koristiti je za pripremu čaja, kafe i drugih toplih napitaka - objašnjavaju stručnjaci.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi