Kuke dobrote
Printscreen/ Twitter
Kuke dobrote

Printscreen/ Twitter

Foto: Printscreen/ Twitter

Kuke dobrote stigle su u Srbiju još 2016. godine, a njihova ideja je da oni koji imaju poklone ono najosnovnije - hranu i odeću koja im ne treba, onima koji nemaju. Dosad su se ove kuke (kese sa hranom ili odećom okačene na javnom mestu) sretale u brojnim srpskim gradovima, a sada nam jedna slična slika dolazi iz Novog Sada.

Brojni korisnici društvenih mreža podelili su fotografiju na kojoj se vidi žuta kesa okačena o kontejner, a na njoj je stajao spisak namirnica koje se nalaze unutra.

- Ručak, batak, ruska, brokoli, projice + narandža - ispisano je na belom papiru zalepljenom na kesi.

"Natera mi suze, predivan gest", "I srce i oči pune", samo su neki od komentara koji su se našli ispod fotografije.

Ukoliko želite da postavite kuke dobrote u svom komšiluku, treba vam svega desetak minuta. Potrebno je da napravite natpis na kome piše: Kuke dobrota, čista hrana i čista odeća. Da nabavite čiviluk za vrata, pronađete lokaciju gde smatrate da bi bilo najkorisnije postaviti kuke dobrote i okačiti ih sa natapisom.

Kuke dobrote predstavljaju mesto gde svako može da ostavi čistu hranu ili odeću svojim ugroženim sugrađanima. Da uz malo truda i volje, svako može da pruži brzu i dostojanstvenu pomoć onima kojima je nepohodna. Ideja je u Srbiju stigla iz Portugala, a cilj je da podstakne ljude da doniraju humanitarnu pomoć i izbegnu bacanje hrane i odeće, koja je upotrebljiva.

Pročitajte još: