papa Franja
EPA Rodrigo Sura
papa Franja

EPA Rodrigo Sura

papa Franja, Foto: EPA Rodrigo Sura

Poglavar Rimokatoličke crkve 7. maja dolazi u zvaničnu posetu gradu gde se krunisao car Dušan, a najčuveniji prorok svih vremena predvideo da će pasti krv.

BRUS LI U BRAĆE JERKOVIĆA Kad vidite šta je ovaj muškarac uradio, prekrstićete se i levom i desnom! Blokirao saobraćaj, a onda je došla policija! (VIDEO)

Papu Franju će 7. maja pokušati da ubiju u Skoplju, barem ako je verovati Nostradamusu, a francuski prorok koji je živeo u 16. veku napisao je sledeće stihove:

„Rimski prvosvešteniče, čuvaj se da se ne približiš varoši koju zapljuskuju dve reke, jer ćeš tu krv propljuvati, ti i tvoji, u mesecu kad cvetaju ruže.“

Skoplje

Tanjug/Dimitrije Goll

Skoplje, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Iako su mnogi dugo verovali da je Nostradamus pisao da će se tragičan događaj odigrati u Beogradu, francuski prorok je u stvari mislio na grad Skoplje (kroj koz njega protiče više reka, ali su najveće Vardar i Treska), gde se 1346. godine krunisao srpski car Dušan. 

ARKTIČKI TALAS STIŽE U SRBIJU! Dolaze nam kiše, grad i snegovi! Temperatura pada ispod... Uključite grejalice, spremite zimske jakne i kišobrane!

Podsećanja radi, Vatikan je još ranije najavio da će papa Franja 7. maja posetiti Skoplje, gde bi, prema planu posete, trebalo da se zadrži jedan dan. Poglavar Rimokatoličke crkve dolazi na poziv najviših makedonskih vlasti i lokalne katoličke crkve, a u Severnu Makedoniju će doći iz Bugarske, gde će boraviti od 5. do 7. maja i posetiti gradove Sofiju i Rakovski.

Skoplje

Tanjug/Dimitrije Goll

Skoplje, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Osim stihova koji se tiču poglavara Rimokatoličke crkve, Nostradamus je predvideo i početak trećeg svetskog rata, koji će početi 2019. i trajaće do 2049. godine. 

Nostradamus

ilustracija

Nostradamus, Foto: ilustracija

Ne treba zaboraviti i proročanstvo Alojza Irlmajera (1894-1959), koji je bio običan fizički radnik iz mesta Frajlasing u Bavarskoj, a čije su komšije smatrale da je vidovit. Mnogima je pomogao da posle Drugog svetskog rata pronađu svoje najbliže, a zbog popularnosti koju je brzo stekao, završio je na sudu pod optužbom da se bavi veštičarenjem.

RASPALI ŠEZDESETOSMAŠ, RUTAVI PISAC... Kusturica osuo drvlje i kamenje po francuskom srbomrscu "čije knjige više niko i ne čita!"

Sud ga je oslobodio kada je sudiji tačno opisao koju odeću nosi njegova žena tog dana i šta je tačno radila. Alojz je takođe predvideo dan svoje smrti, ali tvrdio je i da je treći svetski rat video kao u filmu, a isticao je da će se on voditi na Bliskom istoku i Mediteranu, gde će se sukobiti najveće svetske sile.

„Rat će početi kada dvojica muškaraca ubiju treću važnu osobu. Oni su plaćeni za to. Ubistvo će se desiti na Balkanu. Pre rata će biti vrlo plodna i bogata godina. Rat će doći bez upozorenja, preko noći. Vidim prašinu. Vidim tri broja. Dve osmice i devetku. Ne znam šta oni znače i ne znam datum ili vreme kada će se to desiti“, tvrdio je Alojz.

papa Franja

EPA Rodrigo Sura

papa Franja, Foto: EPA Rodrigo Sura

Tako da, ako je verovati proročanstvima Nostradamusa i Irlmajera, predstojećih nekoliko dana bi umnogome mogli da promene živote mnogih ljudi. 

Al Bagdadi i napadi na Šri Lanki

Interesantno, lider Islamske države Abu Bakir al Bagdadi se nakon petogodišnjeg skrivanja (poslednji put je pred kamerama govorio 2014. u džamiji El Nusra Mosuku) 29. aprila ponovo pojavio u javnosti. On je pozdravio napade izvedene u Šri Lanki u kojima je poginulo više od 250 ljudi.

"ČUVAJ ONU UNIFORMU, KO ZNA..." Čistili su kasetne bombe i merili radioaktivnost: Slobodan popio kafu sa ratnim drugom i čuo jezive stvari!

 

Uz upozorenje ISIS-a od pre nedelju dana da „planiraju nove napade po Evropi“, mnogi stručnjaci za bezbednost zabrinuti su da Evropi preti nov talas nasilja, a dolazak pape Franje na Balkan poklapa se sa trenutkom ponovnog pojavljivanja Bagdadija u javnosti. 

Kosovo i Makedonija utočište za ISIS borce

Ne treba zaboraviti da su Kosovo i Makedonija puni nekadašnjih ISIS boraca, pa su tako 16. februara ove godine lokalni mediji preneli da je u „akciji MUP-a Severne Makedonije uhapšeno dvadesetak pripadnika radikalnih struktura ISIS-a koji su planirali terorističke napade u ovoj državi, ali su u tome na vreme bili sprečeni“.

TITOV PILOT, IZVIĐAČ I VOJNI DIPLOMATA IZNENADA PREMINUO Suad Hamzić tri puta se susreo sa NLO ali o tome nije smeo da zucne!

 

Nedavno je na Kosovo vraćeno 110 ljudi koji su živeli u Islamskoj državi, a poznato je da je granica između tzv. Kosova i Severne Makedonije više nego porozna. Pomenuta akcija bila je nastavak akcija „Ćelija 1“ i „Ćelija 2“, kada je makedonska policija takođe hapsila borce Islamske države.

Britanski teolog želi da sruši papu

Papa Franja ima žestoku opoziciju unutar same Rimokatoličke crkve, pa je tako nedavno grupa od 19 sveštenika i akademika zatražila od biskupa da aktuelnog papu proglase jeretikom. Grupa se ne slaže sa papom po pitanju pričešća, razvoda, verske raznolikosti... Kako navodi Rojters, među najistaknutijim članovima grupe je Ejdan Nikols, 70-godišnji britanski sveštenik, jedan od najpriznatijih teologa.

SPEKTAKULARNI OKRŠAJ NATO KOMANDOSA I SRBA PRE 20 GODINA Borba za život, ko će pre da stigne do oborenog američkog pilota F-16 i generala

„Ovu meru preduzimamo kao krajnji način da se izborimo protiv štete koju su reči i dela pape Franje načinila u prethodnih nekoliko godina, a koje su dovele do jedne od najvećih kriza u istoriji Katoličke crkve“, navodi se u otvorenom pismu koju je objavila grupa.

VASKRŠNJE ČUDO KOD MANASTIRA LJUBOSTINJA Pojavile se mošti kosovskih junaka koji su ubili Murata! Radnik sređivao travu, a onda je ugledao neverovatan prizor! (FOTO)

 

NARODNA VEROVANJA NA TRAPAVI PETAK Danas se ne posti, ali jedan običaj morate da ispoštujete da biste bili zdravi!

PROLAZITE OVUDA SVAKI DAN Usred Beograda nalazi se UKLETO MESTO! Ovde je počinjen užasan masakr, a rabinove reči su zastrašujuće upozorenje: Odrediće sudbinu Srbije?!