Emir Kusturica
tanjug/Dragan Kujundžić
Emir Kusturica

tanjug/Dragan Kujundžić

Emir Kusturica, Foto: tanjug/Dragan Kujundžić

Srpski i jugoslovenski reditelj Emir Kusturica, u autorskom izlaganju za portal "Iskra", žestoko je spustio francuskog pisca Bernara Anrija Levija.

Prenosimo vam njegovo izlaganje:

 

"ČUVAJ ONU UNIFORMU, KO ZNA..." Čistili su kasetne bombe i merili radioaktivnost: Slobodan popio kafu sa ratnim drugom i čuo jezive stvari!

Dešavalo se to u toku večere u restoranu Kloseri de Lila, kada je između porcije špageta sa tartufima i boce skupocenog vina, slao poruke iz "opkoljenog Sarajeva".

Činio je takve stvari u predvečerje agresije na Libiju koju su opustošili i opljačkali Francuska, Britanija i SAD. Isto je činio na Kosovu, Ukrajini, gde god je mogao da u ime odbrane korporacija i vlastitog bogatstva brani ideju demokratskog totalitarizma.

Radio je to u Siriji gde, na sreću, više nisu na vlasti oni koji su tamo ratove sejali od kraja osamnaestog veka! Ipak, najviše se istakao u Libiji gde se danas stuacija dramatično menja i vraća na stanje koje više liči na Gadafijevu Libiju nego na pljačku koju su izveli Sarkozi, Klintonova, Obama…

DO 6. MAJA TRAJU PRIJAVE! Penzioneri sa malim penzijama dobijaju pravo na besplatnu 10-dnevnu rehabilitaciju u jednoj od 24 banje!

Zašto ga nema u Venecueli? Zbog toga što je on raspali šezdesetosmaš, korumpirani intelektualac, rutavi pisac čije knjige koje napiše u pariškom "Kafe d flor" između dva kapućina niko više i ne čita.

Zato su njegove priče o Dodiku kao Putinovom agentu samo novi prostor za propagandističke manevre trulog intelektualca kojeg uzimaju u obzir oni koji je veruju da je svet ostao nepromenjen, baš kao što su, na kraju Drugog svetskog rata, branili Nemačku, a Berlin već odavno pao!

NEĆEŠ DA USTANEŠ I POVRAĆAĆEŠ PO MOM SINU! Majka sa detetom ušla u autobus za Mladenovac, jedna devojka nije htela da joj ustane i zbog toga se gorko pokajala!

Normalni ljudi u državama gde se veruje u suverenu demokratiju odmahuju rukom na pomen njegovog imena i sećaju se filma "Prohujalo sa vihorom"!"