NIKAD NE BISTE POGODILI KOLIKO JE IMAO GODINA Preminuo najstariji muškarac na svetu

Vatanabe je 12. februara primio seftifikat Ginisove knjige rekorda, kada je uslikan sa širokim osmehom i podignutom pesnicom.

Japanac
 Foto: Printscreen

Najstariji muškarac na svetu, Japanac Čitecu Vatanabe, koji je govorio da je tajna dugovečnosti u smejanju, preminuo je u 112. godini.

Vatanabe je 12. februara primio seftifikat Ginisove knjige rekorda, kada je uslikan sa širokim osmehom i podignutom pesnicom.

Vest o njegovoj smrti potvrdile su ta organizacija i ljudi iz kapele u kojoj će biti sahranjen, bez navođenja uzroka smrti.

Vatanabe nije mogao da jede u poslednje vreme, a nekoliko dana uoči smrti imao je groznicu i poteškoće sa disanjem, navodi japanski list Mainići, pozivajući se na izvore iz njegove porodice, a prenosi AP.

Za sobom je ostavio petoro dece, 12 unučadi, 16 praunučadi i jedno čukununuče, dodaje list. Vatanabe je rođen u prefekturi Nigata na severu Japana 1907. godine, a na Tajvanu je radio 18. godina.

Po povratku u Nigatu, radio je u vladi te prefekture do penzije. Ginisova knjiga rekorda u Japanu uputila je saučešće porodici preminulog Japanca.

Najstarija živa osoba na svetu je takođe iz Japana, a reč je o 117-ogodišnjoj Kane Tanaka.

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi