KAŽIPRST ODAJE Pogledajte osobi u levu ruku i saznajte da li je gej

Neverovatno, ali istinito! Bar tako kažu istraživanja...

Manikir Nokti Lakiranje noktiju
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Kod žena čiji su kažiprst i četvrti prst leve ruke različitih dužina veća je verovatnoća da su homoseksualne, pokazala je nova studija, o kojoj piše BBC.

Naučnici su izmerili dužine prstiju kod 18 parova identičnih bliznakinja pri čemu je jedna bila heteroseksualna, a druga homoseksualna. Pokazalo se da lezbijke češće imaju različite dužine kažiprsta i četvrtog prsta, što je karakteristika muškaraca, ali samo na levoj ruci.

 

To je možda rezultat izloženosti testosteronu u maternici, smatraju naučnici Univerziteta Eseks.

Takođe, izmerili su dužinu prstiju 14 parova identičnih blizanaca pri čemu je jedan bio homoseksualac, a drugi heteroseksualac i nisu našli nikakvu vezu.

I muškarci i žene izloženi su "muškom" hormonu testosteronu u utrobi majke samo neki više od drugih.

Obzirom da i blizanci koji dele 100 posto gena mogu da se razlikuju po seksualnoj orijentaciji, mora da postoji još faktora osim genetike koji utiču na to, navodi se u istraživanju koje sugeriše da je naša seksualnost određena u maternici i zavisi od količine muških hormona kojoj smo izloženi ili reakciji svakog pojedinog tela na te hormone.

 

Oni koji su testosteronu bili više izloženi, kasnije imaju veću šansu da budu homoseksualne ili biseksualne orijentacije.

Zbog povezanosti nivoa hormona i dužine prstiju, promatranje nečijih prstiju moglo bi da bude naznaka o njegovoj seksualnoj orijentaciji.

Ovo istraživanje je objavljeno u časopisu Arhivs of seksual bihejvior (Archives of Sexual Behaviour).

 

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

 

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi