bračni par, dobitnici na lotou
Facebook printsc.
bračni par, dobitnici na lotou

Facebook printsc.

bračni par, dobitnici na lotou, Foto: Facebook printsc.

Rejčel Kenedi (19) i Lijam Mekrona (21) iz Hertfordšira u Engleskoj možda imaju sreće u ljubavi i znaju "srećne brojeve" ali kada je trebalo da postanu najsrećniji par na planeti u 2021. godini, fortuna im je okrenula leđa.

Ovaj britanski par ostao je bez sedmice na lotou vredne 210 miliona evra, i to samo zato što im nije prošla uplata za tiket, a toga nisu bili ni svesni.

Rejčel i Lijam su nedeljama igrali istu kombinaciju za sedam najsrećnijih brojeva. Kako ne bi svaki put razmišljali da li će stići da uplate tiket, Rejčel je otvorila nalog na sajtu britanske lutrije i namestila da se tiket automatski uplaćuje. Međutim, ovih dana nije proverila da li ima dovoljno sredstava na računu. Bila je uverena da je tiket uplaćen, ali nije bilo tako...

Kada joj je stigla notifikacija o izvučenim brojevima, Rejčel se umalo nije srušila. To je to, to su njihovi brojevi... Osvojili su milione, desetine, stotine miliona evra... Sva srećna je u sobu pozvala mamu i Lijama i saopštila im radosnu vest. Niko nije mogao da veruje. Tada je Rejčel pozvala centralu britanske lutrije.

- Pozvala sam ih, uverena da sam osvojila džekpot u iznosu od 182.000 funti (oko 210.000 evra). Rekli su mi: "Da, pogodili ste brojeve, ali na vašem računu nije bilo dovoljno para, tako da tiket nije prošao" - priča Rejčel za medije kako je sve izgledalo.

U jednom trenutku je bila na vrhu sveta, u sledećem je "potonula na dno". Ipak, kaže da je Lijamu vest da nisu osvojili loto pala mnogo teže nego njoj. Naime, on je već maštao kako će potrošiti sav taj novac.

- Ona je nekako bila opuštena, a ja sam već svašta izmaštao u glavi. Srce mi je prepuklo kada sam čuo kako joj u slušalicu govore da mi ustvari nismo ni uplatili tiket - kaže Lijam.

On je već u svojoj glavi video njihovu kuću iz snova, nov automobil... Ta slika je nestala u trenu.

Tužni Lijam je pokušao da opravda svoje maštarenje objašnjavajući kako je sve ukazivalo na to da su osvojili stotine miliona.

- Iskočili su brojevi na aplikaciji, označeni, naši brojevi. Malo sam se zaneo - kaže Lijam.

Rejčel kaže da su se ove kombinacije brojeva držali pet nedelja, ima i još jednu kombinaciju koju povremeno koristi.

- Jedna se sastoji od datuma rođenja članova moje porodice i tako bitnih datuma, ova druga, koja je trebalo da bude pobednička bili su neki nasumični brojevi - kaže Rejčel.

Ona kaže da će i dalje nastaviti da igra loto.

- Nikad u životu ništa nisam osvojila. Izgleda da baš nemamo sreće kada su upitanju ovakve stvari - kaže devojka.

Lijam kaže da je tužnu vest podelio sa svojim prijateljima na društvenim mrežama, ali je ubrzo status postao viralan pa je čitava zemlja, a potom i svet saznao koliki su baksuzi.

- Ja sam bila previše posramljena da bih bilo šta kačila na mreže - kaže Rejčel.

Komentari (1)

Djoka

03.03.2021 12:38

Kako to da dopitni tiket nije prošao uplatu a uzeli pare za to. Mnogo smrdi. Iza takvih poteza stoji država koja štiti organizatore. Tužiti lutriju što je naplatila uplatu i tražiti obeštećenje koje je duplo veće od premije.