monopol, kapitalizam, monopol na podu
Reddit pr. sc.
monopol, kapitalizam, monopol na podu

Reddit pr. sc.

monopol, kapitalizam, monopol na podu, Foto: Reddit pr. sc.

Renoviranje starijih kuća može sa sobom doneti različita iznenađenja. Često ne baš prijatna, ali ponekad vlasnici naiđu na prave jedinstvene stvari.

Američki par krenuo je u obnovu svog doma i, nakon uklanjanja starog tepiha, imao je neobičano iznenađenje - veliku tablu popularne društvene igre Monopoli, koju su ovde stvorili prethodni vlasnici kuća pre mnogo godina, naslikano je ručno na podu, prenosi Independent .

Slika sadrži imena ulica i stanica kao što su avenija Konektikut ili Baltik Avenije, koje se nalaze u američkoj verziji ove popularne zabavne igre.

Par je bio toliko uzbuđen zbog svog jedinstvenog otkrića da su fotografiju podelili na Redditu. Dobio je 120.000 lajkova i više od 2.000 komentara, uključujući nekoliko zanimljivih uvida u otkriće. Jedan komentator rekao je da je slikanje društvenih igara na podu popularan trend enterijera sredinom 1950-ih.

"Pokazao sam ga svojoj supruzi i podsetila me da je ceo kvart u našoj blizini izgrađen sredinom 50-ih godina koji na podovima u podrumu ima obojenu ili popločanu ploču za igru. Čini se da je to bio atraktivan element za kupce nekretnina ", napisao je. 

Korisnici Reddita nadaju se da će par zadržati ovo veliko igralište na podu i obojiti ga epoksidnom bojom da bi dugo trajalo.

Iako ovaj trend datira iz pedesetih godina prošlog veka, Dajana Brenan , stanovnica Minesote, koja je odlučila da se zabavi kod kuće tokom pandemije , odlučila je da ga "oživi" 2020. godine . Na svom podu su naslikali veliku verziju Monopola 1970 . Takođe su napravili žetone u veličini nacrtane table, veliki par drvenih blokova i papirni novac.

Monopole je 1903. godine izumila Elizabet Magie, prvobitno nazvana Landlord's Game. Njen cilj je bio da otkrije nedostatke kapitalističkog sistema vlasništva nad nekretninama inspirisanog njenim ocem Džejmsom Magieom. Međutim, igra je kasnije modifikovana i prodata kompaniji Parkers Broders, koja ju je ponovo izdala pod imenom Monopoli 1935. godine kao suverenu kapitalističku igru.