Amerikanac u Beogradu
Instagram
Amerikanac u Beogradu

Instagram

Amerikanac u Beogradu, Foto: Instagram

Posle izolacije u San Dijegu počeli su nemiri, kao da je hrana izgubila ukus i više se nisam osećao da pripadam tamo i odlučio sam da se preselim - kaže Bred Beket.

 - Zašto Beograd? Jednostavno, pogledao sam koje su zemlje otvorene i Srbija nije tražila test na kroonu - kaže Bred Beket, Amerikanac koji se u avgustu preselio u Beograd.

Bred je prvi put u Evropi i potpuno je oduševljen Beogradom. Tačnije, u svom obraćanju putem "Jutjub" kanala kaže da "ne može da veruje da ovakvo mesto postoji na planeti"!

Bred je u šetnji od Skupštine Srbije do Knez Mihajlove ispričao utiske o Srbiji. Od svih mesta na kojima je bio Bred kaže da je Beograd bolji od Balija ili Tajlanda.

- Gradski prevoz je odličan, a u SAD nikada ne bih ušao u autobus što ovde radim svakodnevno. Žao mi je što se ranije nisam preselio - kaže Bred.

Saobraćaj 

Bredu jedino smeta saobraćaj, jer kaže da se najviše plaši automobila koji se pojavljuju niodkuda.

 Kaže da Beograd sigurno nije savršeno mesto, ali su cene odlične. Ističe da ni garderoba nije skupa, kao i da je ponuda u radnjama odlična, jer za 50 dolara mogu da se kupe cipele.

Apoteke su na svakom ćošku, bolnice su odlične i žao mu je što nije više Amerikanaca odabralo Srbiju za mesto života!

- Za 400 dolara sam iznajmio odličan stan nedaleko od Skupštine i ostaću ovde najmanje šest meseci, a možda i godinu dana, jer u životu nisam imao lepši stan i nisam se osećao opuštenije - ističe Bred.

 

Obožava Knez Mihajlovu, muzeje u srpskoj prestonici, ulicu u kojoj živi. Svima poručuje da dođu u Srbiju, jer se neće pokajati!

- Osećam se veoma sigurno, čak i u zoru kada idem pijan kući osećam se veoma siguran, jer Beograd je bezbedan kao što je Evropa izgledala pre dve decenije - zaključuje Bred.

Pročitajte: