Još jedna država potpuno pobedila KORONU: Najviše zasluga odnosi ova stvar koju su praktikovali svi stanovnici ove zemlje!

Na osnovu podataka prikupljenih nacionalnom anketom o infekcijama KOVID, koju vode Univerzitet u Okfordu i Kancelarija za nacionalnu statistiku (ONS), stručnjaci su otkrili da tekući program primene vakcina uspešna

Medicinske sestre, bolnica, korona
Medicinske sestre, bolnica, korona, Foto: epa

Stručnjaci kažu da se Britanija izvukla iz pandemijske situacije jer je uvođenje vakcine protiv koronavirusa smanjilo stopu zaraze za 90%.

Na osnovu podataka prikupljenih nacionalnom anketom o infekcijama KOVID, koju vode Univerzitet u Okfordu i Kancelarija za nacionalnu statistiku (ONS), stručnjaci su otkrili da tekući program primene vakcina uspešno seče i simptomatske i asimptomatske slučajeve koronavirusa .

Virus je prvi put u šest meseci postao treći najveći ubica u Engleskoj, jer vakcina pomaže usporavanju stope zaraze.

Nakon stvarne studije uticaja vakcinacija na opštu populaciju, istraživači su otkrili da je primena samo jedne doze vakcine Pfizer ili AstraZeneca pojedincima dovela do pada trećine slučajeva od koronavirusa za dve trećine. Takođe se kaže da je prva doza 74% efikasna protiv simptomatske infekcije.

U slučajevima kada su osobe primile dve doze Pfizera, zabeležen je pad simptoma od 90%, a ukupnih slučajeva od 70%.

Raspravljajući o rezultatima, vođa studije profesor Tim Spektor rekao je: "Stope su ove nedelje ponovo u padu za 28% i nadamo se da ćemo u narednih nekoliko dana pasti ispod granice od 1.000 slučajeva prema rekordno niskom nivou prošle godine u avgustu. Istraživanje ONS-a takođe sada pokazuje trendove opadanja. "

Zahvaljujući uspehu šeme, Sara Valker, profesor medicinske statistike i epidemiologije na Okfordu i glavni istražitelj, izrazila je uverenje da je Britanija "prešla iz pandemije u endemsku situaciju", prenosi Mirror .

Govoreći za britanski Telegraf, dodala je da je bila "oprezno optimistična" da program vakcinacije može držati koronavirus pod kontrolom.

Valker je prokomentarisao: "Bez vakcina mislim da približavanje nuli nije zaista izvodljivo u situaciji u Velikoj Britaniji u kojoj smo efektivno endemični, prešli smo iz pandemije u endemsku situaciju. Dugoročno zaključavanje nije održivo rešenje, pa će vakcine očigledno biti jedini način da imamo priliku da ovo kontrolišemo. "

Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji , pandemija je "širenje nove bolesti širom sveta". U međuvremenu, Centri za kontrolu bolesti endema opisuju kao "stalno prisustvo i / ili uobičajenu prevalenciju bolesti ili infektivnog agensa u populaciji unutar geografskog područja".

Ako želite najnovije savete, posetite našu stranicu.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi