Adolf Hilter
Profimedia
Adolf Hilter
Adolf Hilter, Foto: Profimedia

Opšteprihvaćena verzija događaja je da je Hitler izvršio samoubistvo 30. aprila 1945. Upucao se u svom berlinskom bunkeru smeštenom ispod kancelarijata Rajha. Eva Braun, njegova supruga na jedan dan, uzela je cijanid. Prema Hitlerovim instrukcijama, oba tela su spaljena. Svet nikad nije dobio čvrste dokaze za ovu, danas opšteprihvaćenu verziju događaja. 

Međutim iz dana u dan isplivavaju neki novi dokazi, analize, svedočenja.

DNK analiza fragmenta lobanje koju je sproveo Univerzitet u Konektikatu je šokirala naučnike, te mnogi stručnjaci sada raspravljaju o tome da li je Hitler ustvari uspeo da pobegne iz Nemačke kao što mnoge teorije zavere sugerišu.

Prema rečima arheologa i stručnjaka za kosti sa Univerziteta u Konektikatu, Nika Belantonija, od samog početka je bilo jasno da nešto nije kako treba. „Kost se činila veoma tankom za jednu mušku kost“, rekao je on. „Takođe, šavovi lobanje su odgovarali osobi koja ima ispod 40 godina“. Hitler je u aprilu 1945. godine napunio 56 godina.

Belantoni je posetio Moskvu kako bi ispitao predmete iz bunkera u kom su Hitler i Eva Braun navodno počinili samoubistvo, a koji se nalaze državnoj arhivi Rusije. On je uzeo briseve i uzorke DNK. „Imao sam pred sobom fotografije koje su Sovjeti napravili 1945. godine i znao sam da je ono što stoji ispred mene original“.

Prema navodima svedoka, tela Hitlera i Eve Braun su zamotana u ćebad i iznesena u baštu van bunkera u Berlinu gde su zapaljena u jednoj rupi.

Međutim, fragment lobanje koji su Rusi pronašli van bunkera 1946. godine nije mogao pripadati Hitleru pošto je DNK iz lobanje bez pogovora ženska. Tako je ponovo otvorena misterija, a teoretičari zavere mogu s pravom da misle da su sve vreme bili u pravu kada su govorili da Hitler nije umro u bunkeru.

Komentari (1)

bosa

05.11.2015 20:01

eto dokaza nam je sve laz i prevara,svi znamo ko je pocinilac prevare.