ŽESTOK GAF Gugl "preselio" Visoke Dečane (FOTO)

Manastir Visoki Dečani "premešten" je na lokaciju kod Leskovca na Gugl mapama, a sve fotografije su izbrisane. Time je lokacija Dečana premeštena za više od 200 kilometara istočno od mesta gde se zaista nalazi.

Gugl
Gugl "preselio" Visoke Dečane, Foto: Printscreen Google Maps

To je danas napisao na Tviteru Iguman Visokih Dečana otac Sava Janjić.

Naime, kada se u pretrazi Gugl mapa ukuca "Manastir Visoki Dečani", aplikacija automatski upućuje na naizgled praznu lokaciju u neposrednoj blizini Leskovca, umesto kod Peći na Kosovu i Metohiji.

Otac Sava uputio je molbu svim ljudima dobre volje da pišu Guglu (opcija feedback, Google maps) i da traže da se manastir Visoki Dečani upiše na svojoj originalnoj lokaciji.

"Ovo je veoma problematično jer su prva referenca za mnoge posetioce manastira Gugl mape i ovom provokacijom se otežava poseta ovom Uneskovom spomeniku svetske kulture," stoji na Tviteru.

 • Korisnik: Namera ili greska?
  24/07/2016 - 06:25
  Mnoge lokacije na pojedinim tackama planete elektronskim uredjajima su nevidljive ili im prave zabunu i greske! Nekada su razlog tome prirodne magnetne sile i zracenja i ta mesta ljudi zovu Mesta Moci.A nekada to budu i Starim Znanjima i Mocima zasticena mesta.Npr.dvorac koji je Hitler koristio kao skloniste i mesto u kome su praktikovali okultizam,bilo je nevidljivo iz vazduha i bez obzira na pokusaje nikada nisu uspeli da ga bombarduju.Srbija ima nekoliko takvih tacki.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi