Duga kosa
printskrin
Duga kosa

printskrin

Foto: printskrin

- Meni uopšte nije problem da perem svoju kosu. Navikla sam. Volim to da radim. Zbog lepote se treba malo i žrtvovati. Svi mi zavide na lepoti moje frizure, kaže vlasnica najduže kose na na svetu Ksie Kiuping (60) iz Kine.

Ova crnka se nije šišala od 1973. kada je imala trinaest godina. Sa 5,62 metara dugom kosom ušla je u Ginisovu knjigu rekorda.

- Srećna sam jer mi je kosa dugačka koliko i odrasla žirafa, rekla je Ksie Kiuping.

Ova neobična Kineskinja ističe da je za neku izuzetno duge kose osim puno šampona potrebo i vreme, a posebno strpljenje.

-Kosu perem u kadi punoj vode, a spuštam je legano sa sobnih merdevina. Prvo je umačem pa posle šampon spiram tušem, objašnjava Ksie Kiuping.

Ova ginisovka nije volela da se šiša od kada zna za sebe. Kada su roditelji hteli da je šišaju, ona je toliko plakala i vrištala da bi oni odustaja. Podšišali su je samo jednom, kada joj je bilo trinaest godina. Istukli su je i na silu odsekli kosu.

- Tada sam se zarekla da mi je to bilo poslednje šišanje u životu. Prelepo je imati dugu kosu. Ne bih je sekla da mi je još tri puta duža, priča Ksie Kiuping.

Za dobru negu kose ova nesvakidašnja žena koristi silna pakovanja, bebi šampone jer su oni najblaži, pa čak i fen sa jonizatorom. Kod kuće voli da joj je kosa puštena, a kako ne bi štetila vlasi, izbila je sve pragove, poput gazišta sobnih vrata, te ugradila pločice.

Ksie Kiuping je vlasnica restorana, a na posao putuje isključivo svojim kolima kako bi bezbrižno stavila kosu na suvozačevo sedište.