devojka, promena
Facebook printsc.
devojka, promena

Facebook printsc.

devojka, promena, Foto: Facebook printsc.

Madison McManus iz Nju Džersija prvi put se susrela sa drogom u 15. godini, preko svog tadašnjeg dečka. Na kraju je izgubila gotovo sve zbog svoje tvrdoglavosti i zavisnosti od heroina kada je u dvadesetoj godini završila na ulici. Uz pomoć Anonimnih alkoholičara, oporavila se i odlučila da ispriča svoju priču, ali još uvek nije pobedila u svojoj borbi.

Rehabilitacija, ćerka i ulica

Madison je ušla u prvu od nekoliko rehabilitacija sa petnaest godina. Do osamnaest godina, ona je uvek prvo počela da ide tamo, a onda je više puta odustajala. Kada je imala osamnaest godina, zatrudnela je i ostala čista tokom devet meseci trudnoće. Nakon rođenja ćerke, pala je nazad u stare studentske domove i socijalni radnici su joj ćerku na kraju odveli. Pored toga, sa dvadeset godina Madison je izgubila krov nad glavom.

Sledećih šest godina provela je na ulicama Nju Džersija. Nije završila školu i potpisala je saglasnost za privremeno starateljstvo nad ćerkom. Tada je iz svog života izgurala porodicu i najmilije i nije imala kome da se obrati. „Bilo me je toliko sramota i žao što sam izgubila ćerku, porodicu i sebe“, seća se Madison dugih šest godina.

Dotakla je dno

„Najdublje sam potonuola 18. jula 2018. Tada sam poslednji put uzela drogu“, kaže ona, opisujući prizor dok je samo sedela i plakala na ulici. Policija ju je uhapsila dva sata kasnije i obećala je da će ući u program rehabilitacije i popraviti svoj život. Pored posedovanja droge, u to vreme je imala i dosta problema sa krađama. Ali želela je da pomogne sebi i vrati čast svom imenu.

Započela je 30-dnevni program rehabilitacije u južnom delu Nju Džersiju. Potom je nastavila još jedno lečenje, koje je trajalo četiri meseca, ali kako kaže, pravi trud počeo je tek kad se preselila u sopstveni stan i morala da počne da živi normalnim životom: „Potražila sam anonimne alkoholičare i tek tada sam osetila stvarani napredak i rast. Znam da nikada neću prestati da dolazim ovde. "

Pomaže drugima

Porodica se vratila u njen život i u potpunosti je podržavaju u vraćanju prava na odgajanje ćerke koja sada ima devet godina. Madison kaže da je oporavak od zavisnosti proces s kojim se i dalje mora svakodnevno nositi. „To je poput duhovnog održavanja“, objašnjava Madison. Prvobitno je objavila svoju priču na Facebook profilu The Addict's Diari i želi da podstakne druge ljude koji se bore sa zavisnošću da pronađu „novi način života“.

Naša preporuka