gitara od kostiju
Facebook printsc.
gitara od kostiju, Foto: Facebook printsc.

Princ Midnajt je muzičar koji svoj zanat shvata vrlo ozbiljno. Kada je njegov stric Filip, sa kojim su delili veliku strast prema teškim drogama, umro, odlučio je da ga ne sahrani. Umesto toga, od njegovog kostura je napravio potpuno funkcionalnu električnu gitaru, piše portal Unilad . Kao što kaže „Prince of Midnight“, njegov nekonvencionalni muzički instrument ima odličan zvuk.

Zakopavanje ostataka u zemlju je "jadno"

Za izradu gitare koristio je kostur bez udova i glava, a kičma je služila kao telo instrumenta. Na njega su postavljeni električni pikapi, a drveni gitarski vrat sa mehanizmom za podešavanje montiran je tamo gde vrat obično počinje. Žice su napete ispod grudi, pa prilikom sviranja muzičar stavlja desnu ruku trbuh.

Midnajt je za portal Metal Sucks rekao da je zakopavanje ostataka u zemlju "loš način" da se oda počast sećanju na preminulog. Kremiranje, s druge strane, nije bilo moguće jer je ujak Filip došao iz Grčke i njegova pravoslavna vera je zabranjivala kremiranje. Međutim, da ne bi pomislili da je princ Midnajt kod kuće stisnuo kosti i natezao konce na njegovom skeletu, stvari treba ispraviti.

Kostur je služio univerzitetu

Kostur ujaka Filipa bio je posvećen lokalnom univerzitetu pre mnogo godina. Tamo su ga koristili dugi niz godina za podučavanje studenata medicine , ali s vremenom im kostur više nije bio potreban. Filipova porodica nije mogla da je kremira, pa je Princ odlučio da ostatke svog strica pretvori u gitaru. Međutim, to nije bilo nimalo lako.

"Bio je to popriličan izazov. Istražio sam temeljito i otkrio da niko nikada nije napravio gitaru od kostura. Tako sam i učinio", objasnio je svoje motive princ Midnajt nastavljajući: "Prvo sam se konsultovao sa dvojicom momaka iz Dean Guitars-a. u Tampi, ali su na kraju odustali. U svakom slučaju, ujak Filip je sada u stanju da zauvek 'podmazuje', baš kao što bi i želeo. Ponosan sam na ovaj projekat koji služi u čast njegovog sećanja, života i njegovog uticaja na mene. "

BONUS VIDEO

Naša preporuka