RUMUNSKI TERENAC IZ 1977. PRODAT ZA 44.000 DOLARA! Ali to nije običan džip, u njemu je u lov išao jedan od najvećih diktatora u istoriji

Ne zna se ko je kupac

 

Terensko vozilo ARO 304
Terensko vozilo ARO 304, Foto: Printscreen

Terensko vozilo ARO 304, koje je specijalno izrađeno za nekadašnjeg predsednika Rumunije, prodato je na aukciji iz drugog pokušaja.

Terenac rumunske proizvodnje, plave boje, sa kožnim sedištima i otvorom na krovu, proizveden 1977. godine, Nikolaj Čaušesku je koristio za odlazak u lov ili prilikom službenih poseta.

Kada je u početkom godine ovaj terenac bio ponuđen na prodaju, nije bilo zainteresovanih, pa je početna cena snižena za 25 odsto, odnosno na 24.000 dolara, prenosi Rojters.

Iz poreske uprava Rumunije saopšteno je da je na ponovljenoj aukciji prodat za 44.000 dolara, ali nije saopšteno ko je kupac automobila bivšeg diktatora.

Jedan od šest automobila koje je izradila nekadašnja rumunska fabrika automobila ARO za svog predsednika, bio je smešten u garaži u predgrađu Bukurešta. Zainteresovani kupci su mogli da ga pogledaju samo ako unapred zakažu posetu.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi