MAJKO MILA, OVO NISTE ZNALI! Ako začujete ove zvukove u avionu, bliži vam se kraj života!

Neki zvukovi su bezazleni, a za neke treba da se zabrinete

Avion Golfstrim
Ilustracija, Foto: Profimedia

Buka u avionu nije nešto čega treba da se plašite, posebno ako uzmete u obzir da je svaka promena na svoj način bučna. Ipak, kada ništa ne čujete, to je znak da treba da se uplašite.

- Iznenadna potpuna tišina je razlog za brigu. To bi možda moglo da znači da su oba motora otkazala, ali ni tada ne biste bili u bezizlaznoj situaciji – čak i da motori neće da se pokrenu avion može preći velike daljine i bez oba motora. Nakon što su avionu kompanije Er Transat na letu 236 davne 2001. godine otkazala oba motora, uspeo je prinudno da sleti na aerodrom udaljen 100 kilometara.

 

 

- Snažan udarac i eksplozija pri sletanju bi mogli da znače da je pukla guma, što može predstavljati ozbiljan problem. Mnogi putnici bi u tom slučaju mogli da budu povređeni, a oni najnesrećniji i da poginu.

- Zvuk motora koji još glasnije radi dok leti relativno blizu tla znači da je ptica ušla u motor.

- Udar groma, koji nije uopšte opasan po avion, putnici mogu primetiti u vidu blica i slabijeg udarca u letelicu.

 

- Prva indikacija stvarnog problema mogla bi da bude i glas pilota koji se obraća putnicima. Kako bivši pilot Patrik Smit objašnjava, ako vas pilot obaveštava o problemu sa održavanjem pritiska, problemu sa motorom ili vanrednim sletanjem, ne tumačite ovo kao situaciju između života ili smrti već kao mere predostrožnosti.

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi