ajkula
Instagram pr.screen
ajkula

Instagram pr.screen

ajkula, Foto: Instagram pr.screen

Ovo je zastrašujući trenutak kada ajkula od šest stopa dođe na nekoliko metara od onih koji su na plaži, primoravajući kupače da beže iz vode.

Šokantni snimci pokazuju kako ogromni predator juče vreba na obali zaliva Iarra u Sidneju u Australiji. Izgleda da je ajkula povređena, na video snimku vidi se kako se kotrlja u vodi, nesposobna da napusti obalu.

Ljubazni posmatrači odlučili su da uđu u vodu u pokušaju da životinju vrate natrag u more. Čuje se kako jedan čovek viče: „Nešto nije u redu sa njom.“

U međuvremenu se može čuti kako druga osoba govori „pazite, mogla bi da zamahne!“ Povređena ajkula se zatim vraća na obalu pre nego što se okrene na bok. To se događa nakon što su masivnu tigrastu ajkulu od 900 kilograma pogodili ribari na malom čamcu pored obale Sidneja nakon 45-minutne borbe.

Kapetan Paul Barning i posada Mračnog kanjona odvukli su veliku ribu na brod pre nego što su je odneli na vaganje u obližnju luku. Šokantne slike dostavljene Daili Mailu prikazuju jednog od ribara koji drži peraje ajkule dok visi s kraja čamca.

Stvorenje je jedva stalo na palubu nakon 45-minutne bitke tokom koje su ga ribari izvukli na brod.

Tigrove ajkule mogu narasti do 7,62 metra i ponekad teže više od 800 kg.

Poznato je da se tokom toplijih meseci kreću niz istočnu obalu Australije, prateći hranu dok se kretala sa strujom.

Komentari (2)

nena

06.04.2021 12:54

To je u Australiji.

dragan

06.04.2021 13:03

Nije ajkula od 6fita adugacka 6m vec 182.4cm.