Duh deteta
Printscreen Youtube
Duh deteta

Printscreen Youtube

Duh deteta, Foto: Printscreen Youtube

Sa bogato istorijskim pejzažom prepunim impozantnih srednjovekovnih dvoraca koji su bili svedoci pogibeljnih ratova, Velike škotske lova na veštice i smrtonosne Crne kuge, Škotska ima obilje dvoraca sa mračnom istorijom.

Evo liste od tri zamkova sa ukletstvima u Škotskoj, tako da možete da ostvarite svoje snove o boravku u zamku s ukletim duhovima.

Hotel Airt Kastle - Stirlingshire

Hotel Airt Kastle, dvorac, zamak

Wikipedia

Hotel Airt Kastle, dvorac, zamak, Foto: Wikipedia

Uz veze sa Robertom Bruseom, zamak Airt iz 14. veka je pravo mesto za vas ako želite da preko noći ostanete u ukletom zamku. Nekoć u vlasništvu porodice Roberta Brusa, zamak ima nekoliko soba posvećenih nekim istorijskim najznačajnijim ličnostima Škotske.

Paranormalne priče, uključujući i jednog od sablasnih pasa, raširene su širom ukletog škotskog zamka. Prema legendi, požar je uništio zamak i prouzrokovao smrt dadilje i dvoje male dece.

Mnogi kažu da je ovaj strašni događaj razlog zvukovima dečije igre koji se danas mogu čuti u obnovljenom zamku. Iako su se zvukovi dadilje čuli u nekoliko različitih prostorija, za sobu 9 se kaže da je najviše ukleta.

Pored zvukova igranja dece, širom zamka se mogu čuti teški koraci, neviđeni krikovi i intenzivan plač.

Postoji hotel koji se nalazi neposredno pored hotela Airt Kastle i lako ih je pomešati. Rezervišite sobu u hotelu Airt Kastle za sablasno iskustvo!

Adresa: Airth, Stirlingshire FK2 8JF, Ujedinjeno Kraljevstvo

Dornoč Kastle Hotel - Dornoh Škotska

Dornoch Castle Hotel, Dornoch Scotland, zamak , dvorac

Wikipedia

Dornoch Castle Hotel, Dornoch Scotland, zamak , dvorac, Foto: Wikipedia

Dvorac Dornoh, smešten severno od Invernessa, izgrađen je 1500-ih godina i ranije je bio dvorac, škola i zatvor pre nego što je pretvoren u hotel kakav je danas. Odličan je izbor za svakoga ko želi da preko noći ostane u ukletom zamku u Škotskoj.

U jezive glasine koje se vrte oko hotela Zamak Dornoh uključuje se Andrev McKornish, lopov koji je obešen zbog krađe ovaca. Kaže se da njegov duh luta po hotelu, tiho gledajući ljude dok spavaju. Prema legendi, lokalni šerif je duha identifikovao kao Andreva nakon što je čuo detaljan opis.

Dvorac je egzorciran 1922. godine, ali mnogi kažu da je bio neuspešan. Da li biste odseli u hotelu Dornoh Kastle, jednom od najprosećenijih dvoraca u Škotskoj?

Adresa: Castle Street, Dornoch IV25 3SD, Ujedinjeno Kraljevstvo

Zamak Barcaldine - Oban

Zamak Barcaldine, Oban, zamak, dvorac

Wikipedia

Zamak Barcaldine, Oban, zamak, dvorac, Foto: Wikipedia

Dvorac Barcaldine, koji je poznat kao jedan od najukletijih hotela u dvorcima u Škotskoj, ima ozbiljnu mračnu prošlost.

Laird of Barcaldine, Donald Kampbell, bio je jedna od žrtava brutalnog masakra u Glencoeu između Klan Kampbella i Klan MacDonalda. Kampbellovi su nemilosrdno klali MacDonaldse dok su spavali.

Donald Kampbell je ubijen u zamku Barcaldine tokom masakra koji je vodio Stjuart od Appina. Nakon što je Donald ubijen, njegov brat ser Dunkan Kampbell ponudio je Stevartu iz Appina smeštaj.

Ne budi pretežak prema Dunkanu, nije imao pojma da mu je brat mrtav. Ne mogu da zamislim da bi bio tako susretljiv da je znao!

Priča se da je duh Donalda Kampbella progonio njegovog brata u zamku Barcaldine od besa nakon što je ubio ubicu.

Ako želite da prenoćite u ukletom zamku u Škotskoj, budite sigurni da odsednete u sobi Kaithness u zamku Barcaldine. Gosti te sobe često prijavljuju viđenje sablasnih priviđenja ili osećaj nekoga ko sedi na njihovom krevetu!

Adresa: Benderloch, Oban PA37 1SA, Ujedinjeno Kraljevstvo

Naša preporuka