Rob Rigl
Instagram/RobRiggle
Rob Rigl

(Photo by Michael Zorn/Invision

Rob Rigl, Foto: (Photo by Michael Zorn/Invision

U američkim komedijama se uglavnom pojavljuje kao totalno nebitan lik koji često zna da animira i nasmeje gledaoce, Rob Rigl je američki glumac i bivši marinac njihove vojske.

Rođen je u Luisvilu, država Kentaki, od strane Sandre i Roberta Alena Rigla. Njegova porodica se odselila za Kanzas kada je imao dve godine, a tu je završio školovanje.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Also...found this old Yugo stuffed in a marble condom on my morning walk. #sameolsameol

A post shared by Rob Riggle (@robriggle) on Oct 7, 2017 at 11:19am PDT

On ima master na Univerzitetu Vebster u oblasti javne administracije, a studirao je i na Univerzitetu Kanzas gde je dobio licencu za pilota, zanimljivo je da je tamo studirao za film i pozorište!

Nakon što je dobio licencu za pilota pridružio se marincima 1990. godine!

"Bio sam brucoš na Univerzitetu Kansas i dobio sam licencu za pilota, studirao sam i pozorište i film. Imao sam dve opcije kad završim studije, da budem konobar ili "Top Gun" (Film sa Tom Kruzom). Mislio sam da je "Top Gun" više se*si od konobara! Što sam više leteo to sam shvatio da će moja šansa da postanem glumac i komičar nestati. Prestao sam leteti i postao sam oficir, imao sam ugovor i ispunio sam ga. Ostao sam u rezervama 14 godina!" - pričao je Rigl o svojim počecima.

Rigl je služio u Liberiji, Kosovu i Avganistanu:

"Moje iskustvo u vojsci mi je pomoglo da razumem protiv čega se naši momci bore u Iraku i šta pokušavaju da postignu. Služivši u Avganistanu sam shvatio koliko misije mogu da budu teške" - rekao je jednom prilikom za "Vašington Post".

Kao najveći uspeh u svojoj militarnoj karijeri je naveo:

"Bilo je baš mnogo nagrađujućih doživljaja, Vodio sam marince i edukovao ih, služio sam svojoj zemlji, radio sa "Bucket Brigades" odmah nakon napada 9/11, pomagao sam i obezbeđivao ambasade u Liberiji, spašavao sam izbeglice u Albaniji, povratio sam i primenjivao mir na Kosovu, a oslobodili smo Avganistan od vladavine Talibana!"

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

#TBT to when I was a young 21 yr old Marine Corps officer candidate. Semper Fi!

A post shared by Rob Riggle (@robriggle) on Jul 14, 2016 at 2:02pm PDT

On se penzionisao od rezervata američkog pomorskog korpusa Sjedinjenih Američkih Država 1. januara 2013. posle 23 godine službe!

Rob Rigl je za svoja "dela" na Kosovu i Metohiji dobio orden "Kosovo Campaign Medal" od strane tadašnjeg predsednika Bila Klintona.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Washington DC! Received an award from the US Marine Corps. Semper Fi!

A post shared by Rob Riggle (@robriggle) on Mar 6, 2014 at 3:58pm PST

Uslovi za ovu medalju su da mora biti angažovan u operacijama 30 dana zaredom u oblasti te regije ili 60 nevezanih dana da potpomaže operacijama, uz to da mora da prati sledeće kriterijume:

- Da učestvuje u pravoj borbi, ili da ima zadatak koji je opasan po život kao pucnjava, tokom operacije protiv oružanih snaga, bez obzira na vreme

- Dok je učestvovao u operaciji, bez obzira na vreme, je bio povređen ili pogođen i da je tražio medicinsku evakuaciju u toj oblasti

- Da učestvuje kao stalno izabran član letetelice koji bi leteo uzduž i popreko teritorije u kom se operacija odvijala i da pruža pomoć 

 

 

Komentari (1)

Brana

21.06.2020 12:30

Klasičan americki degenerik glup ko kurac...