sud, sudija
Shutterstock
sud, sudija

Shutterstock

sud, sudija, Foto: Shutterstock

 

Kako javljaju nemački mediji, devojčica Mila nasledila je dugove svog dede, a mogla bi biti osuđena i na plaćanje ugovora za mobilnu i tv pretplatu.

Slučaj je pokrenut nakon što je prošle godine preminuo Milin deda Ronny A., dok je Milina majka Sofija  bila u šestom mesecu trudnoće.

Milin deda je, naime, iza sebe ostavio dug od 13.000 eura, a koji uključuje zdravstveno osiguranje, pretplatu na kanal Sky Sports, troškove pogreba i račune za mobilne. Kako je Milina majka u civilnom postupku odbila nasledstvo, što je učinio i njen dečko, nasledstvo je pripalo Mili, a samim time je nasledila dugove.

Problem je nastao nakon što je Milina majka nije reagovala i i tražila odbijanje ostavštine u roku od šest nedelja pa je osmomesečna beba registrovana kao jedina vlasnica nasledstva. Šokirana majka pokušala je da objasni sudu da nema novca za otplatu dugova, no sud je ostao neumoljiv.

'Izjava roditelja ili socijalnog radnika o odricanju odgovornosti maloletnika mora se čično overiti kod javnog bečežnika.. Roditelji moraju biti aktivniji u slučaju da maloletnici postanu naslednici', pojasnio je za nemačke medije Manuel Kahlisch, upravitelj komore nemačke savezne države Saske. Pritom je dodao kako je osmomesečna beba zakonom nasliedila dug koji se sudski potražuje jer je njena majka odbila platiti dugove zbog niskih primanja.