Kinezi odnose most Zemun - Borča!

M. S. P. | Razbibriga 2016-10-01 20:41:32 2016-10-01 20:41:32

Vlada Kine i kompanija „Čajna roud end bridž korporejšn“ odlučili su da rastave i odnesu most Zemun-Borča, saznaje „Alo!“.

Đorđe Kojadinović

Problem je nastao zbog činjenice da za 22 meseca, koliko je u upotrebi, taj most nije ni blizu po popularnosti kod srpskih samoubica, koje i dalje preferiraju Brankov most.

- Uvređeni su. Do koske! Kineski most je kudikamo viši od Brankovog, voda ispod njega je dublja, svi uslovi za kvalitetno samoubistvo iz prvog pokušaja su ispunjeni, a domaće samoubice ga ignorišu. Kinezi su bili ubeđeni da će ovim mostom pokazati evropskim samoubicama da su njihovi građevinci zaslužili da rade mostove po EU, ali se ispostavilo da su srpski depresivci jednostavno navikli na Brankov most. Uvređeni odnosom prema mostu, Kinezi su odlučili da ga rastave i odnesu u neku drugu depresivnu zemlju, u kojoj će ljudi ceniti njihov trud - otkriva naš izvor.

SAMI SU KRIVI

Neprijavljeni radnici drugome jamu kopali

Inspekcija rada otkrila je tokom pojačanih kontrola u septembru 15.238 radnika na crno.

Svi oni, kako se navodi u saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, radili su bez ugovora o radu i prijave za obavezno socijalno osiguranje.

- Neprijavljeni radnici su drugome kopali jamu, a nisu imali ugovore o radu i socijalno osiguranje. Ponavljamo po ko zna koji put da bez obzira na vrstu posla, pa makar radnici drugome jamu kopali, svi moraju da budu prijavljeni i osigurani. Šta bi se nedajbože desilo da se obruši zemlja na nekoga ko drugome jamu kopa, a da taj nema overenu zdravstvenu knjižicu? Ko bi bio kriv? Ko bi snosio troškove lečenja ili, u najgorem slučaju, sahrane onoga ko je poginuo dok je drugome jamu kopao? Zbog toga je inspekcija podnela prijave protiv N. N. poslodavaca, pošto za sada nismo utvrdili ko ih je zaposlio da drugome jamu kopaju - navodi se u saopštenju.

NOVA RADNA MESTA

Bolnice zapošljavaju kustose

Većina državnih bolnica u Srbiji dobiće kustose, ekskluzivno saznaje „Alo!“.

Srpske bolnice, naročito one južno od Beograda, otvoriće nova radna mesta koja će popuniti kadrovi koji su diplomirali na katedri za muzeologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu. Kako otkriva naš izvor, Vlada Srbije će ovim potezom rešiti nekoliko problema i učiniti srpske bolnice privlačnijim za posetioce.

- Kao prvo, ovim ćemo u dobroj meri smanjiti nezaposlenost. Kustosi ionako imaju veliki problem da nađu posao, a bolnice su idealna mesta za njih, pošto dobar deo tih zgrada i opreme koja se u njima nalazi izgledaju kao muzejski eksponati. S druge strane, pošto javnost odavno traži da se konačno završe popravke nekih muzeja, očigledno je da postoji veliki interes za kulturu, pa ćemo ponudu proširiti bolnicama, koje već izgledaju kao muzeji - otkriva naš izvor.

OVO SU IZMIŠLJENJE VESTI KOJE SLUŽE SAMO ZA ZABAVU

Expand player
Pogledajte više