ŠTENE ROĐENO SA ŠEST NOGU "Ovaj psić je čudo pravo, prvi takav koji je preživeo i veoma je živahan"

Ima jednu glavu i jednu torakalnu šupljinu, ali dva karlična regiona, dva donja urinarna kanala, dva reproduktivna područja, dva repa i šest nogu

pas, štene sa šest nogu
pas, štene sa šest nogu, Foto: Tweeter prin. screen

Kao i ostala novorođena štenad, Skiper voli da jede, pije vodu i ide u toalet. Ali ova mešavina škotskog ovčara i australijskog ovčara fizički se veoma razlikuje od ostatka legla - rođena je sa šest nogu.

„Ovo je čudo zvano Skiper. Bukvalno “, napisala je 21. februara veterinarska bolnica Nil u Oklahomi na svojoj Facebook stranici.

„Živela je duže od bilo kog drugog ovakvog psa. Stara je četiri dana, dok nijedno objavljeno istraživanje ne ukazuje da se pas sa njenom kombinacijom urođenih bolesti rodio živ. Možda ćete primetiti da izgleda malo drugačije - ima šest nogu! “, Dodaje se u saopštenju.

„Skiper je rođen prirodno - zajedno sa još osam braće i sestara - 16. februara u Oklahomi tokom velike snežne oluje“, rekla je dr Tina Nil. vlasnik veterinarske bolnice Nil, za CNN. Nakon oluje, vlasnici su doveli malu Skiper u bolnicu kako bi je veterinari mogli pregledati.

„Naši lekari su znali da moramo da obavimo dalje pretrage kako bismo postavili dijagnozu, pa smo donirali ultrazvučnu uslugu abdomena“, rekla je ona.

„Ultrazvuk je, zajedno sa radiogramima, pokazao da štene ima dve vrste urođenih poremećaja, nazvanih monocephalus dipigus i monocephalus rachipagus dibrachius tetrapus, što znači da ima jednu glavu i jednu torakalnu šupljinu, ali dve karlične regije, dva donja urinarna kanala, dva reproduktivna područja , dva repa i šest nogu, između ostalog “, rekao je veterinar.

Nil misli da je Skipper verovatno bio blizanac u materici.

pas, štene sa šest nogu
pas, štene sa šest nogu, Foto: Tweeter prin. screen

„Kada je oplođeno jaje pokušalo da se podeli, nije se potpuno odvojilo. Tako da bi mogla da se duplira samo zadnja polovina njenog tela “, objasnila je.

Nedelju dana nakon rođenja ovog neobičnog šteneta, veterinar kaže da Skiper napreduje.

„Ona je snažna devojka! Voli papati i može da hoda kao i svako drugo štene. Mislimo da će možda morati da prevaziđe neke stvari, ali trenutno je odlučna i napreduje. Naši veterinari i njena porodica ne vide razlog da joj ne pruže najbolju priliku za sjajan život “, rekla je Nil.

Međutim, veterinari i dalje nadgledaju Skiper, s obzirom na jedinstvenost njene situacije.

„Nastavićemo da istražujemo njeno stanje, nadgledamo njen razvoj tokom ponovnih provera i pomažemo Skiperu da prođe bezbolno i prijatno do kraja njenog života. Sad joj je dobro kod kuće “, napisala je veterinarska bolnica u svom postu na Fejsbuku.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi