Kornjača
AP/Alex Plavevski
Kornjača

AP/Alex Plavevski

Kornjača, Foto: AP/Alex Plavevski

To može da bude idealna prilika za decu da nauče važne životne lekcije dok brinu o živom biću. Kućni ljubimci će naučiti decu odgovornosti.

Ribice mogu da budu savršen kućni ljubimac za vaše dete. Ribice kupite u specijalizovanoj prodavnici kako bi vam zaposleni mogli da objasne u kakvom akvarijumu treba da držite svoje ribice, na kojoj temperaturi i koliko često da ih hranite.

Kornjače mogu da žive više od 50 godina. Ipak treba imati na umu da Američka pedijatarska akademija upozorava da kornjače mogu lako da prenesu salmonelu. Pre nego što se odlučite za kornjaču morate istražiti koji su to uslovi za negu svog ljubimca.

Ptice mogu da budu izvrsni kućni ljubimci, iako je posedovanje ptice zahtevnije od brige o kornjači ili ribi. Neke ptice su vrlo inteligentne i društvene ali zahtevaju svakodnevnu pažnju.

Glodari kao što su hrčci i zamorci lako je čuvati. Većina može da živi na relativno malom prostoru, a nega je prilično jednostavna. Pazite da glodar ne ujede vaše dete jer obično se jako boje kada tek dođu u vaš dom, posebno hrčci.

Mačke su omiljeni kućni ljubimci. Mačkama treba nešto manje brige i pažnje od pasa. Zahtevaju redovne veterinarske preglede.

Psi su verovatno najklasičniji izbor kućnog ljubimca. Pre nego što psa dovedete, pazite da je vaš pas dobro socijalizovan i da je dobar sa decom.

PROČITAJTE JOŠ: