Pijani tvor
Facebook/dzikaostoja
Pijani tvor, Foto: Facebook/dzikaostoja

Lekari su dvogodišnjem Feret Banditu dali 1 odsto šanse za preživljavanje. Ipak, životinja je pokazala svoju ogromnu snagu i preživela 100-minutni program rada . Vlasnici su je odmah nakon što su izvukli jadnu životinju zajedno sa mokrom odećom odveli u veterinarsku kliniku u britanskom gradu Halton u zapadnom Jorkširu, gde je dobila potrebnu negu, prenosi Daili Mail.

„Bandit je bio mnogo loše kada je doveden, ali naš tim je počeo brzo da radi na tome da mu spasi život“, rekao je veterinar David Massei, koji je dodao da su i njegovi vlasnici brzo reagovali, što je značajno pomoglo u sprečavanju tragedije. „Iznenađujuće, samo četiri sata nakon prijema počeo je da preduzima nekoliko nežnih koraka i do tada smo bili sigurni da će to biti čudesno isceljenje“, objasnio je lekar.

Bandit je tokom pranja zadobio povrede pluća i ogrebotine, ali je na kraju uspeo da se potpuno oporavi. „Vreme koje smo kod kuće čekali zastrašujući poziv iz veterinarske klinike tekao je tako sporo“, opisala je neprijatno iskustvo vlasnica kućnog ljubimaca Džeki Redfern. "Nakon tih dugih sati, dobili smo poziv da nas obaveštavaju da Bandit pozitivno reaguje na lečenje, ali da će morati da prenoći u najbližoj veterinarskoj bolnici", rekao je Redfern.

BONUS VIDEO