Horoskop
Profimedia.rs
Horoskop

Profimedia.rs

Horoskop, Foto: Profimedia.rs

OVAN

Ovnovi su najagresivniji znakovi i skloni su eksplozivnim ispadima. Ako će bolovati od nekog poremećaja to će biti isprekidani eksplozivni poremećaj. Za njega su karakteristični snažni ispadi besa koji nisu u skladu sa situacijom.

BIK

Najveća mana ovog znaka je tvrdoglavost. Oni imaju svoj način i ako sa njima uđete u raspravu, to može da potraje satima, sve dok vas ne uveri da je u pravu. Oni su pod velikim rizikom od razvoja opsesivno-kompulsivnog poremećaja jer ako nije po njihovom skloni su panici.

BLIZANCI

Imaju zavisničke sposobnosti. Čak je i njihov znak u paru. To znači da ne podnose da budu sami i imaju konstantnu potrebu da se osećaju voljeno i željeno, što im stalno treba potvrđivati. Najčešće pate od zavisničkog poremećaja ličnosti.

RAK

Skloni su pravljenju zidova oko sebe. Rade to iz straha da ih neko ne povredi, a taj strah je vrlo često neutemeljen. Oni su najskloniji paranoičnom poremećaju ličnosti.

LAV

Prirodno su ponosni i često misle da su bolji od drugih. Oni su najskloniji razvoju narcisoidnog poremećaja ličnosti.

DEVICA

Ako je povredite može da postane vrlo zla ogorčena i negativna osoba. Ne podnose da budu sami i mogu da budu vrlo manipulativni kako bi zadržali ljude koje žele oko sebe. Oni su najskloniji graničnom poremećaju ličnosti.

VAGA

Vaga je najgora po samu sebe. Po prirodi su izrazito ljubazne i pristojne i vrlo često same sebe zakidaju, misleći da ne zaslužuju radost, sreću, pa čak i ljubav. Kao rezultat svega toga može se razviti samoporažavajuće ponašanje.

ŠKORPIJA

Njima je urođena tajnovitost i misterioznost što ih čini sklonim pravljenju zidova oko sebe. Ali kod škorpija to može izazvati izbegavanje svih društvenih situacija i povlačanjem u sebe. Uprkos tome, i dalje žele biti blizu drugih. Oni mogu da obole od anksioznog poremećaja ličnosti.

STRELAC

Umeju da iskoriste svoj prirodni šarm, kako za dobre stvari tako i za mračne potrebe. Ono što je za druge pristojnost to je za njih nešto drugo. Oni mogu da razviju antisocijalni poremećaj ličnosti.

JARAC

Perfekcionistički poremećaj je poseban oblik opsesivno-kompulsivnog poremećaja i obično se odnosi na radnu etiku. Ako njihov rad nije savršen, često počnu da paniče, pa su skloni anksioznim poremećajima ako nije sve "kako treba".

VODOLIJA

Ovaj super ekscentrični i kreativni znak često hoda po tankoj liniji između zdravog razuma i ludila. Kada je pređu, često imaju karakteristike šizofrenog poremećaja ličnosti. To znači da imaju čudna verovanja o načinu na koji svet funkcioniše, a ponekad uključuje i deluzije da su sposobne čitati tuđe misli.

RIBE

Vrlo su osetljive, a posebno tuđe mišljenje o njima. Zbog toga često postaju zavisnici o tuđoj pažnji. Kada se njihova romantične i nežne crte karaktera spoje, moguć je razvoj zavisnosti traženja pažnje u punom smislu te reči.

Komentari (2)

drAgi

29.10.2016 22:09

Ja sam "rak". Ovo sto bi se meni moglo pripisati je veoma blizu istine.

Anja

30.10.2016 19:18

Ja sam lav,ali nisam taj slučaj preterane narcisoidnosti :-)