Zlata Numanagić
screenshot
Zlata Numanagić

Screenshot Youtube

Zlata Numanagić, Foto: Screenshot Youtube

Zlata Numanagić napravila je neočakivani korak kada je "daske koje život znače" zamenila šporetom.

PROČITAJTE JOŠ:

Lidija Vukićević

Printscreen

 

Zlata je, nakon jednog leta provedenog u Sarandi, na albanskoj obali, odlučila da baš u ovom gradiću, sa prijateljicom Oliverom, ispuni svoje mladalačke snove i otvori restoran.

- Uživali smo u neverovatnim bojama mora, od tirkizne, sive do teget i crne, čarobnim zalascima sunca. Dopali su nam se lokali gde se jede sveža riba, oduševili su nas predusretljivi i gostoljubivi meštani. Kad je po povratku u Beograd Olivera predložila da baš u Sarandi ostvarimo mladalačke snove, jer ne znam čoveka koji nije poželeo da ima svoju kafanu, trebalo mi je tri sekunde da joj kažem da - ispričala je Zlata za Gloriju svojevremeno.

Zlata Numanagić

screenshot

Zlata Numanagić, Foto: screenshot

U svom restoranu u Sarandi Zlata služi srpsku i mediteransku hranu, a na meniju se mogu naći i riblji specijaliteti, i pljeskavice, ćevapi i punjene paprike.

U restoranu, koji je s radom počeo 27. maja, osim njih dve radi lokalno osoblje. Komuniciraju na engleskom i "kuhinjskom albanskom", kako Zlata duhovito kaže. Glavna kuvarica je Afrodita.

- Ona je divna, specijalista je za ribu, ali mesu je dušu vadila dok je nisam naučila da pljeksavice ne pritiska već ih ostavi na miru kad se peku. Olivera joj je nedelju dana objašnjavala kako se prave srpski specijaliteti, kao što su sataraš ili bećar paprikaš - priča naša glumica.

O meštanima ovog gradića Zlata ima samo reči hvale. Kako kaže, oni dugo nisu znali ko su dve Srpkinje koje su se "usudile" da prve i jedine otvore restoran u njihovom "malom mestu". A kad im je Zlata rekla da je glumica, bukvalno su pali u nesvest.

Zlata Numanagić

Screenshot Youtube

Zlata Numanagić, Foto: Screenshot Youtube

- Najčešće su me viđali u radnoj uniformi, bez šminke, kako brišem terasu i stolove, idem u nabavku. Kad su na Jutjubu videli snimke iz "Otpisanih" i "Srećnih ljudi", nisu mogli da veruju. Zagledali su me, širili slike preko celog ekrana. A kad je krajem avgusta u nedeljnom izdanju njihovih novina izašao intervju sa mnom, onda su stvarno pali u nesvest. Mislim da onoliku fotografiju naši nisu objavljivali ni kad sam bila na naslovnim stranama.

Zlata je od nedavno ponovo u Beogradu, zbog obaveza koje ima u pozorištu. Ovde će ostati sve do proleća, kada se ponovo vraća svom restoranu na Jonskom moru.

PROČITAJTE JOŠ:

Gordana Bjelica

Screenshoot Youtube