Kiša, sunce, kafić, šetnja, vremenska prognoza
Alo!/Vladimir Marković
Kiša, sunce, kafić, šetnja, vremenska prognoza

Alo!/Vladimir Marković

Foto: Alo!/Vladimir Marković

Neka ograničenja u Engleskoj počinju da se ukidaju, jer je građanima sada dozvoljeno da se sastanu sa šest ljudi na otvorenom, a da pritom održavaju socijalno distanciranje. Mnogi učenici Osnovnih škola vratili su se u učionice, dok tržni centri na otvorenom i auto kuće takođe mogu da nastave posao.

Na početku zaključavanja u martu, Vajthol je pozvao parove da se presele zajedno ili ostanu odvojeni kako bi se sprečilo prebacivanje između domaćinstava i potencijalno širenje virusa u tom procesu.

Zamenica šefa medicinske službe Dženi Harijes rekla je javnosti da hitno "naprave svoj izbor i drži se toga", što znači da se mnogi parovi koji žive odvojeno sada nisu videli više od dva meseca - a istraživanje pokazuje da je šest od 10 britanskih građana prošlo bez seksualnih aktivnosti tokom zaključavanja, otkrili su istraživači sa univerziteta Anglija Ruskin i Ulster, koji analiziraju kako ograničenja Covid-19 utiču na odnose gotovo 900 odraslih. Nebitne prodavnice trebalo bi ponovo da se otvore do kraja juna, ali ograničenja bi mogla ponovo da se pooštre ako dođe do drugog talasa infekcije.