radnik
Profimedia
radnik

Profimedia

radnik, Foto: Profimedia

 

Sud u Australiji suočen je s nesvakidašnjim slučajem da radnik tuži svog poslovođu za zlostavljanje na radnom mestu.

Preporučujemo još:

David Hingst tvrdi da ga je njegov bivši nadređeni i kolega Greg Šort konstantno zlostavljao na način da bi "podigao stražnjicu" i ispuštao smrdljive "vetrove", nekada i šest puta tokom radnog dana.

Nanesen mu je veliki stres


Kako piše BBC, Hingst u tužbi podnesenoj prošle godine traži oko 1,3 miliona dolara odštete od svog bivšeg poslodavca. Radnik (56) tvrdi da mu je takvim ponašanjem na radnom mestu nanesen veliki stres.

Vrhovni sud u Viktoriji tužbu je odbio, tvrdeći da "ispuštanje vetrova" nije zlostavljanje. Hingst se na tu odluku žalio, pa je slučaj juče završio na apelacionom sudu.

- Radili smo u malenoj prostoriji koja nije imala prozora. On bi prdnuo iza mene i odšetao dalje. Radio je to pet, šest puta na dan - rekao je potreseni Hingst.

Preporučujemo još:

U svojoj obrani Šort je rekao da se ne seća da je ispuštao gasove u blizini svog kolege, dodajući da mu se možda omaklo jednom ili dvaput. Ipak, seća se da ga je Hingst nazivao "gospodinom smrdljivkom" te ga je katkad špricao dezodoransom. Šort smatra da je on žrtva verbalnog zlostavljanja te zavere koju je Hingst osmislio kako bi se rešio kolege koga ne podnosi.

Tužitelj je još dodao da smatra kako nije imao pošteno suđenje, ali je sudija Filip Prist to odbio rekavši kako je suđenje bilo u skladu s propisima. Apelacioni sud konačnu će odluku doneti u petak, javlja BBC.