Grip, bolnica, virus
Alo!/Masanori Jošida
Grip, bolnica, virus

Alo!/Masanori Jošida

Foto: Alo!/Masanori Jošida

Ona je tada bila trudnica u poodmakloj trudnoći, koja je na Odeljenju za trudnice i porodilje provela gotovo mesec i po dana, a iako je u predlogu odštetnog zahteva tražila 20.000 kuna (2.700 evra), osiguranje joj je isplatilo tek četvrtinu traženog iznosa.

PROČITAJ JOŠ:

Večera koja je 3. avgusta 2016. trudnici Kovačević stigla na bolnički krevet ni dan danas joj ne izlazi iz glave.

Bila je to kukuruzna palenta u mleku s većom količinom belih crva koji se isprva nisu primetili. Pojela je nekoliko kašika i potom osetila snažnu mučninu, vrtoglavicu, ali i strah za svoje zdravlje, kao i za zdravlje deteta. Usledile su kontinuirane mučnine i povraćanje pri samoj pomisli na prizor crva u tanjiru.

Zagreb

Google street view

Zagreb , Foto: Google street view

- Ne kažem da su crvi sad posvuda, ali strah ne jenjava. Kad sam ih našla u tanjiru nisam mogla verovati što vidim. Stavila sam ih na kašiku i odnela u sestrinsku sobu gde su one taman jele. S nevericom su me slušale, da bi spremačica uzela kašiku i potvrdila da sam donela crve. Molila sam da me pregledaju i da mi pozovu psihijatra, jer me uhvatila panika. Na to su odgovorile da mi ne treba ništa, nego da će reagovati tek ako dobijem temperaturu. Preznojavala sam se, nisam mogla spavati, sanjala sam crve kako mi napadaju dete. Rodila sam šest dana nakon toga, ranije od predviđenog, i to carskim rezom - rekla je za "Jutarnji list" Diana Kovačević, koja je nakon otkrića pozvana na razgovor u lekarsku sobu.

PREPORUČUJEMO:

Bolničko osoblje, od lekara preko sestara do kuvarica i pomoćnika u kuhinji, izvinili su joj se i čak nudili i ketering hranu, no gorak ukus joj je ostao, kaže, uprkos svemu. Nije bila jedina koja je to veče jela kukuruznu palentu s crvima. Njene cimerke u sobi, napominje, nisu se htele uznemiravati dodatno, a kamoli tužiti bolnicu, jer su i same čuvale trudnoću.

- U bolnici su mi rekli da tužim dobavljača, da nije do njih. Dobavljači su, pak, rekli da nije ni do njih, nego da je problem možda bio u skladištenju. Ne znam šta bih rekla. Zar se barem prilikom mešanja u loncu crvi nisu mogli uočiti? - pita se još Diana, koja je u početku bila skeptična što se tiče tužbe. Kaže da su je svi uveravali da će joj trud biti uzaludan.

- Odlučio sam zaštititi stranku zbog povreda ličnih prava. Bolnica je priznala krivicu i isplaćen joj je nesporni deo, ali ipak nam predstoji i sudski postupak u kojem ćemo utvrđivati stvarnu visinu štete. Ovo je dobar put za ostvarivanje prava na naknadu štete u kojem javne ustanove moraju priznati krivicu i dati adekvatnu novčanu naknadu - rekao je Dianin advokat Milko Križanović.