Lopov u Novom Sadu ukrao bicikl
YouTube printscreen
Lopov u Novom Sadu ukrao bicikl, Foto: YouTube printscreen

Bahati lopovi – neobične krađe gostiju zbog kojih hoteli gube mnogo novca. Čak su devet puta veće šanse da će hotel sa pet zvezdica ostati bez televizora od onog sa četiri, a češće se kradu i umetnička dela, kao i madraci…

Dobro, takozvano trajno pozajmljivanje stvari iz hotela sasvim je normalno jer retko ko odoli besplatnoj kolekciji šampona ili nečem takvom. Ovde takve sitnice nećemo ni spominjati, već ćemo se fokusirati na mnogo veće stvari koje su gosti pokušavali ukrasti iz hotela…

Wellness Heaven, web-stranica koja daje recenzije i ocenjuje luksuzne hotele za države nemačkog govornog područja, nedavno je anketirao 1157 hotelijera (pretežno evropskih) kako bi video koje su im stvari nestale iz hotela. Uglavnom su ispitivani hoteli od 4 ili 5 zvezdica, a ne računajući šampone i ostale sitnice, najviše nestaju, logično – peškiri i ogrtači, koje u stopu slede vešalice, olovke i escajg.

Ali ima i druga strana gostiju, pa tako uvek postoje oni koji se sitnicama ne zadovoljavaju. Tako su primer u jednom berlinskom hotelu gosti skinuli kompletan sistem tuša, a nisu poštedeli ni WC dasku. U drugom nemačkom hotelu nestao je stereo sistem a na terasi spa-centra u blizini Salzburga jednom se gostu svidela borova klupa, pa ju je jednostavno odneo.

Jednom kad sam se spustio u pridzemlje, video sam kako nešto nedostaje, objasnio je jedan hotelijer iz Italije. Ubrzo nakon toga saznao sam kako su trojica nepoznatih muškaraca u radnim uniformama odnela klavir, koji se naravno, više nikad nije pojavio, dodaje. Sa druge strane, neki su lopovi i simpatični, pa je tako jedan gost u hotelu u Engleskoj poskidao brojeve sa vrata soba, a problem je primećen kada jedan gost nije mogao, gle čuda, pronaći svoju sobu.

Uporedivši hotele sa pet zvezdica sa onima koji imaju zvezdicu manje, podaci su posebno poražavajući. Tako su čak devet puta veće šanse da će hotel sa pet zvezdica ostati bez televizora od onog sa četiri, a češće se kradu i umetnička dela pa i madraci. Da, kradu se i madraci.

Čak je 49 hotela od januara 2018. godine prijavilo krađu madraca, a neki od njih vredni su i hiljade evra. Madrace čak ne kradu uvek gosti, već se tokom noći, kad recepcija nije otvorena, u hotel ušunjaju lopovi i madrac završi u tuđem vlasništvu.

Eto, kako je krenulo, ne bi nas čudilo da uskoro počnu nestajati i kade, wc školjke i slično…

BONUS VIDEO

Naša preporuka