Korona, Srbija
Vladimir Marković; Alo!
Korona, Srbija

Vladimir Marković; Alo!

Korona, Foto: Vladimir Marković; Alo!

Prema njegovim rečima, tehnologija uvođenja čipova kroz vakcinu trenutno ne postoji.

"Naravno, nije bilo nikakvog čipovanja, ništa slično nije rađeno", naveo je on i dodao da je to u osnovi nemoguće, jer kao deo stvaranja vakcine trenutno ništa tako slično ne postoji.

Da li ćete se vakcinisati protiv korone?

 

"Vakcina nije ništa više nego vakcina, koja je napravljena na poznatoj platformi, iz poznatih elemenata, koja ne mogu da čipuju ili da započnu bilo kakve zavereničke radnje", naglasio je Tarasov i dodao da ona samo može da pruži sigurnost od kovida.

Na konferenciji, Tarasov je razbio još jedan mit vezan za vakcinu protiv Kovid-19 navodeći da "Sputnjik V" ne sadrži genetski modifikovane elemente, koji se obično nazivaju GMO, već sadrži komponente koje oponašaju antigene prisutne u kovid-19.

Korona, Srbija

Vladimir Marković; Alo!

Korona, Foto: Vladimir Marković; Alo!

Naučnik je podsetio da je proučavanje strukture virusa bilo neophodno kako bi se razumelo koji antigeni izazivaju imuni odgovor i kako bi oni bili reprodukovani u vakcini.

"To je ono što omogućava da vakcina deluje i omogućava pokretanje imunološkog odgovora. Ovde nema genetski modifikovanih elemenata. Nema potrebe za strahom zbog ovoga", rekao je Tarasov.

Prethodno je šef Odeljenja za opštu virusologiju u Saveznom istraživačkom centru za istraživanje i razvoj imunobioloških proizvoda "Čumakov" Ruske akademije nauka Georgi Ignatjev, takođe, izjavio da vakcina koju je razvio njegov centar ne sadrži čip.