Sudnica u Americi SAD
Shutterstock
Sudnica u Americi SAD

Shutterstock

Sudnica u Americi SAD, Foto: Shutterstock

Dve mlade žene osuđene su za silovanje dvanaestogodišnjaka u norveškom gradu Sarpsborgu, javila je nacionalna radio stanica NRK.

Zločin se dogodio u maju 2019., kada su žrtvu pozvale mlade žene, starosti 19 i 17 godina. Bila je prisutna još jedna devojka, 15 godina.

Na kraju su dve žene otišle gore u spavaću sobu i imali seksualne odnose. Starija od dve žene takođe je proglašena krivom za snimanje incidenta i slanje video snimka 15-godišnjoj devojčici.

Incident je otkriven dva dana kasnije kada je 15-godišnja devojčica svojoj učiteljici ispričala šta se dogodilo. Škola je nakon toga slučaj prijavila policiji.

Prema presudi, dvanaestogodišnjak nije bio izložen bilo kakvom nasilju, pritisku, pretnjama ili ubeđivanju. Međutim, zakon definiše sve seksualne odnose sa decom mlađom od 14 godina kao silovanje. U ovom slučaju silovanje je definisano kao grubo jer ga je počinilo nekoliko ljudi.

Nasilje, batine, silovanje, mučenje, zlostavljanje

Shutterstock, ilustracija

Nasilje, batine, silovanje, mučenje, zlostavljanje, Foto: Shutterstock, ilustracija

Starija žena je prvobitno osuđena na tri godine zatvora, ali nakon procene njenog socijalnog funkcionisanja i emocionalnog stanja, sud je odlučio da je kazni sa dve godine i osam meseci uslovno. To znači da žena mora odslužiti 120 dana u zatvoru.

Njena mlađa partnerka u zločinu dobila je takozvanu "maloletničku kaznu", koja je u Norveškoj alternativa i bezuslovnom zatvoru i strožim socijalnim kaznama za mlade u dobi od 15 do 18 godina i uključuje sastanke sa policijom i službama za zaštitu dece i praćenjem.

Dve žene takođe moraju da su dečaku platile 75.000 NOK (7.300 dolara) odštete. To je polovina onoga što je dečkova advokatica predložila.

"Ne želimo da komentarišemo presudu, ali možemo da potvrdimo da neće biti žaljena", izjavila je advokatica.

Komentari (1)

Sima

09.04.2020 21:28

Не верујем да се дечак жалио, пре ће бити да се свима хвалио.