PRVI PUT U ISTORIJI ODRIČU SE DUHA SVETOGA! Grci dobili skalameruju kojoj se Crkva najoštrije protivi, jer je skrnavljenje tela i vređanje Boga!

Sveštenstvo je besno zbog ovoga.

Solun, Grčka
Solun, Grčka, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

 

* U Grčkoj je otvoren prvi krematorijum

* Nakon decenija protivljenja Grčke pravoslavne crkve koja veruje da je kremiranje nepoštovanje tela

* Krematorijum će biti otvoren u Ritsoni, udaljenoj 80 kilometara od Atine

Izgradila ga je privatna kompanija za četiri miliona evra. Svi prethodni pokušaji lokalnih vlasti širom Grčke da izgrade nešto slično, uključujuci Atinu i Solun, propali su zbog protivljenja Crkve. Krematorijum je počeo sa radom i pre zvaničnog predstavljanja javnostii u njemu je već obavljeno 30 kremacija.

Iako je kremiranje u Grčkoj ozakonjeno još 2006. godine, postupci nisu mogli da se sprovode zbog protivljenja Grčke pravoslavne crkve.

crkva, vernici, molitva
Foto: Alo!/Dejan Briza

"SMEJE SE ČIM ČUJE POZNAT GLAS" Ovo je Aleksandar, postoje još samo dve bebe na svetu kao on, a zbog toga ga se majka odrekla čim se rodio!

- Crkva ne prihvata spaljivanje tela jer je ono hram Duha Svetoga. Svako ko izrazi nameru da se kremira potvrđuje svoje odvajanje od Crkve i zato nema pravo na verski obred - saopštila je Crkva ranije.

Kad je pogledala fotografiju nije mogla da dođe sebi jer su bili u smrtnoj opasnosti! (FOTO)

AUTOR: Alo!; D.K. DATUM I VREME: 15.10.2019. 21:18 Mama iz Australije želela je da zabeleži lep jesenji sa decom u šumi. Idiličan porodični dan na trenutak joj je zastao u grlu kad je uveče pogledala fotografiju svoje dece.

Do sada je Grcima najbliži bio krematorijum u Bugarskoj.

BONUS VIDEO: Anketa: Šta građani misle o protestu taksista

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi