Devojčica
screenshoot/Facebook
Devojčica

screenshoot/Facebook

Devojčica, Foto: screenshoot/Facebook

Džesika Voters (12) iz Varingtona u Engleskoj, pronađena je obešena među svojim plišanim igračkama u svojoj spavaćoj sobi. Kako se navodi, policiju je o njenoj smrti obavestila njena drugarica koja je videla da je pokojna devojčica na svom nalogu na društvenim mrežama postovala sliku stopala na kojima je bilo ispisano RIP (počivaj u miru). Nakon toga, policija je došla u njen dom, gde su zajedno sa njenim ocem pronašli Džesiku u besvesnom stanju.

PROČITAJ JOŠ:

Iako je devojčica brzo transportovana u bolnicu, ona je preminula i to dva dana pre svog 13. rođendana.

Kako se navodi, ona se na taj korak odlučila nakon što je doživela maltretiranje u školi od strane vršnjakinje, o čemu je pisala u oproštajnom pismu koje je ostavila, ali i porukama i crtežima koji su otkriveni posle njene smrti.

Bolničari koji su došli na lice mesta, primetili su da ima tragove samopovređivanja na jednoj nozi, dok je na drugoj bilo napisano RIP. Daljom pretragom stana, njene poruke su pronađene i u kupatilu, a u nekima se imenom i prezimenom navodio i zlostavljač devojčice. Takođe, tom prilikom je pronađen i njen "Iped" u kojem su se nalazile prepiske sa prijateljima, ali i zajednička fotografija razreda sa koje je izrezana jedna osoba.

Prema navodima, Džesika je prvi slučaj vršnjačkog nasilja doživela 2016. godine kada se vratila sa modricama i ogrebotinama na licu. Međutim, ona tada nije odala ime počinitelja, dok je jedna od njenih prijateljica rekla da nije zlostavljana i da je "dobila šta je i zaslužila".

PREPORUČUJEMO:

Devojčica je živela sama sa ocem, koji ju je opisao kao "pravu princezu", dodajući da nije bio svestan da je ona depresivna i da se samopovređuje. Prema rečima njenih prijatelja i nastavnika, ona je vodila brigu o ocu i kući, ali da joj je to sve veoma teško palo, budući da se jako brinula i za njegovo emocionalno zdravlje.

Istragom i proverom njenih profila na društvenim mreža, utvrđeno je da je u danima koji su prethodili ubistvu bila veoma rastrojena, što se moglo videti i po nekim njenim objavama, kao što je bila ona zbog koje se policija pojavila na vratima njene kuće.

Kako se navodi, čim je policija stigla ispred kuće i počela da doziva njenog oca, iz kuće se začuo strašan i jeziv krik.

Takođe, pretragom kompjutera utvrđeno je da je devojčica pretraživala na internetu koji je način najbolji da se izvrši samoubistvo.