NEKOME BIZARNO DO ZLA BOGA, NJIMA SPECIJALITET "Devičanska jaja" su tradicionalni recept jedne pokrajine, velika većina ljudi se gnuša!

Svakodnevno nešto novo može da se nauči iz raznih kultura i naroda.

Jaja, Foto: Shutterstock

"Devičanska jaja" su specijalitet iz Dongjanga, provincije Žeijang, a služi se tako što se kuvaju u urinu mladih dečaka, mlađih od 10 godina.

To je prolećna tradicija grada u kom se sakuplja urin, a poznato da je to deo Kine u kom se smatra "lokalnim delom kulturne baštine"!

Jaja se spremaju tako što se prvo natapaju u mokraći, zatim se zagrevaju u istoj, a nakon što prokuvaju razbije im se ljuska i opet se vraćaju u šerpu.

Uglavnom je proces celodnevni poduhvat, a prema nekim receptima se u marinadu dodaju različita bilja.

Kada se proces spremanja završi, belanca su bledo zlatne boje, dok su žumanca zelene. Ako ne ispadne tako znači da ni jelo ne valja.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi