"U SOBI JE BILO JAKO MRAČNO" Dedica je platio dve prostitutke, a dan kasnije su otrčale u policiju!

Muškarac je ženi platio 2.000 lažnih evra prilikom prvog susreta, a nakon toga i 10.000 lažnih švajcaraca drugoj prostitutki.

Švajcarska
Švajcarska, Foto: EPA

Nakon što je 50-godišnji muškarac potrošio na prostitutke lažni novac u vrednosti od 85.000 kuna, osuđen je na tri godine uslovne zatvorske kazne na sudu u Švajcarskoj zbog prevare, štampanja novca i stavljanja istog u promet.

Novac koji je sam štampao kod kuće bio je tako loše napravljen "da bi i slepac video da je lažan", kazao je predsednik suda u Bazelu.

Prevara je otkrivena nakon što je jedna žena pokušala položiti lažni novac na svoj bankovni račun dan nakon što ga je dobila.

Nakon što nije uspela da uplati novac na bankomat, 39-godišnja žena neobične novčanice prijavila je policiji.

Taj novac korišćen je u dva navrata, za plaćanje seksa dvema ženama.

Na sudu je 39-godišnjakinja kazala kako je primila novčanice jer su joj izgledale kao prave "u lošim svetlosnim uslovima" u muškarčevom domu, piše Local.

Advokati okrivljenog branili su ga da je žena primila novac dobrovoljno uprkos tome što je bilo jasno da se radi o lažnim.

Policija je u njegovoj kući otkrila još lažnih novčanica koje je štampao na kućnom printeru.

Prostitucija u Švajcarskoj je legalna i regulisana i postoji nekoliko licenciranih bordela širom zemlje, uglavnom u Cirihu.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi