beba na aerodromu
Ilustracija
beba na aerodromu

Ilustracija

 Foto: Ilustracija

Ova 29-godišnjakinja ostavila je osmomesečno dete bez nadzora i sama se vratila u stan, ali su se ostali stanovnici brzo zainteresovali za auto oko kojih nije bilo odrasle osobe. Na licu mesta pozvana je policija koja je uhapsila 29-godišnjakinju. Ispostavilo se da je u telu imala skoro dva promila alkohola.

Incident se dogodio drugog dana Božića (5. aprila) u mestu Poniatova. Ispred jednog od blokova primećena su kola bez nadzora. Unutra je bila beba stara nekoliko meseci.

- O tome smo obavešteni juče, 18 slučajnih svedoka postoji - kažu iz sedišta policije Poviat.

Prema svedočenju, žena nije mogla da odvede dete u stan, pa je odlučila da ga ostavi ispred bloka u kolima i vrati se sama. - Ovo je rezultat izveštaja ljudi koji su videli ovaj događaj. Ali 29-godišnjakinju još nismo ispitivali - kaže Edita Zur.

Žena je u trenutku hapšenja imala gotovo dva promila alkohola u telu. Dete je odvedeno na čuvanje kod rođaka i policija je o svemu obavestila porodični sud. Nadleni takođe proveravaju da li je žena svoje dete izložila neposrednoj opasnosti od gubitka života ili ozbiljnoj šteti po zdravlje. Za ovo mu preti kazna do pet godina zatvora.