MOŽETE DOĆI I NA LICU MESTA TRAŽITI POSAO Nemačkoj nedostaje oko 1,2 miliona radnika: Traže građevinare i medicinare, plate visoke, idealna prilika za svakog vrednog Srbina!

Tako bi trebalo da izgleda zakon od sledeće godine

Šetnja u parku
Šetnja, Foto: Shutterstock/ilustracija

Dok se privrednici raduju, politička debata u Bundestagu o ovoj temi je usijana.

OGROMAN NOVAC, MALO TRUDA Zaradite 1.800 evra u Srbiji za mesec dana: Potrebno je da imate samo jednu stvar!

Svake godine boravak se odobri za više od 100.000 stranaca. Uprkos tome, Nemačka proteklih decenija sebe nije smatrala useljeničkom državom.

Od početka iduće godine bi to trebalo da se promeni. Dolazak radnika iz zemalja koje nisu članice EU trebalo bi da olakša novi zakon o doseljavanju stručne radne snage koji se upravo nalazi u zakonodavnoj proceduri.

POSTAJE POPULARNIJE OD MALINE Goran je posadio ovo voće, a sad zarađuje 600 dinara po kilu! Izvozi u inostranstvo i svima preporučuje da započnu isti biznis!

Ako taj zakon stupi na snagu, u Nemačku će moći da se dosele svi koji imaju ugovor o radu i stručnu kvalifikaciju za taj posao. Više se neće prvo proveravati da li na tržištu rada eventualno postoji neki Nemac ili državljanin EU koji bi imali pravo prvenstva zapošljavanja. Dakle, svako ko ima neku kvalifikaciju i poslodavca – može da dođe, prenosi DW.

Posao, konobari, šankeri
Posao, Foto: Shutterstock

Može se doći i bez ikakvog ugovora, na šest meseci kako bi se na licu mesta tražio posao.

Tokom tog vremena došljak mora sam da se izdržava. Takvo pravo su do sada imali samo fakultetski obrazovani, a sada će moći i ostali sa bilo kojim stepenom stručne spreme.

Ovaj stari srpski zanat vam može doneti zaradu od 1.200 evra mesečno: Marija je sjajno unovčila svoj rad!

Nemačkoj ekonomiji nedostaje oko 1,2 miliona radnika, posebno u nezi starijih i bolesnih, te u građevinarstvu.

Novim propisima bi trebalo da bude rešen i problem tražilaca azila koji za sada smeju samo privremeno da ostanu, recimo jer je u njihovoj zemlji još građanski rat. Oni bi trebalo da dobiju šansu za legalizovanje svog statusa.

Povezane vesti

 • Korisnik: marko
  13/05/2019 - 14:06
  namacke babe i dede neka peru nemci, ja necu pa makar umro gladan
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi