Ima armiju navijača na svojoj strani: Nenad Bjeković
Marko Metlaš
Ima armiju navijača na svojoj strani: Nenad Bjeković

Marko Metlaš

Podržava selektora Muslina: Nenad Bjeković, Foto: Marko Metlaš

Plasman na Svetsko prvenstvo trebalo bi da bude kruna karijere Slavoljuba Muslina, selektora Srbije, ali umesto slavlja i lovorika, doživeo je da mora da bude zabrinut za svoju poziciju, što čudi Nenada Bjekovića, bivšeg direktora Partizana.

On u razgovoru za „Alo!” ističe da mu nije jasno zašto bi neko menjao selektora posle ovako dobrih rezultata.
- Samo u Srbiji je moguće da selektor izbori plasman na Mondijal, i to kao prvi u grupi, a onda hoće da ga smene pod izgovorom da ne igra lep fudbal. Kad Zvezda izgubi protiv trećeg tima Arsenala ili Partizan odigra bez golova protiv ekipe za koju niko nije čuo, a prvi put na gol šutne u 90. minutu, onda se priča da su igrali dobro - kaže Bjeković i dodaje:

Ko je bolji od njega?

Kao moguća zamena za Slavoljuba Muslina pominje se Dragan Stojković Piksi, a Bjeković smatra da u ovom trenutku to nije dobro rešenje.

- Ne potcenjujem nikoga, ali mislim da trenutno nemamo boljeg trenera od Muslina. Vidim da je predsednik FSS-a Slaviša Kokeza rekao da mu mediji i menadžeri neće smenjivati selektora i meni je drago što je to tako, jer Muslin mora da vodi reprezentaciju na Mondijalu - kaže Bjeković.

- Muslinu treba da bude podignut spomenik jer je s ovom ekipom otišao na Mondijal. Nama je najbolji fudbaler Dušan Tadić, koji ne igra standardno u prosečnom engleskom klubu, a rezerva je i prvi napadač Aleksandar Mitrović. Isti taj Muslin je istrpeo Branislava Ivanovića i Aleksandra Kolarova, iako bi ih mnogi sklonili jer su im se smučili i pokazalo se da je bio u pravu.

Bjeković ne beži od toga da je igra nacionalnog tima mogla da bude bolja, ali podseća da je rezultat jedino što treba da se pamti.

- Razumem da se selektoru zameri zašto nije zvao nekog igrača, ali kada budete prvi u grupi i direktno se plasirate na Mondijal, onda to pitanje nije na mestu. Da se razumemo, naravno da igra reprezentacije može da bude bolja, ali ima vremena da se to ispravi, sada je najvažnije da smo na Svetskom prvenstvu - kaže Bjeković.

Komentari (4)

Jarac

24.10.2017 10:47

Bjeka je legenda,i sve sto je rekao u pravu je.

Kvazimodo Sorabius

24.10.2017 12:33

Sta reci na napisano osim: genijalno!

baradja

24.10.2017 14:34

Bio i ostao gospodin,...Za Ivanovića i Kolarova je u pravu...Legenda ne samo Partizana

Eureka

24.10.2017 16:17

Zvezdaš sam ,Bjeković je 100% upravu