"PITAM GA, A ON ĆUTI" Žestoka svađa Dačića i Pacolija u Helsinkiju, umešali se i evropski zvaničnici: Vi niste anđeli!

Kosovsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je na sastanku Saveta EU i partnera sa Zapadnog Balkana u Helsinkiju došlo do oštre debate između šefa diplomatije privremenih kosovskih institucija Bedžeta Pacolija i srpskog ministra spoljnih poslova Ivice Dačića.

Ivica Dačić, Helsinki
Ivica Dačić, Helsinki, Foto: Tanjug/AP

U saopštenju se navodi da je Pacoli Dačiću kazao da jedne priče priča u Beogradu, a druge u Helsinkiju, preneo je RTK.

"Vi niste anđeli kao što biste želeli da se evropskim kolegama predstavite lepim rečima. Mislite li da nasilje nad našim autobusima, građanima, preduzećima, na graničnim prelazima ili na teritoriji Srbije deluje evropski? Skandali iz Afrike su već svima poznati", rekao je navodno Pacoli Dačiću.

Federika Mogerini, Helsinki
Federika Mogerini, Helsinki, Foto: Tanjug/AP

Pacoli je još u svom obraćanju dodao da su Kosovo i njegovi građani najizolovaniji na evropskom kontinentu, dodajući da ovakva situacija ne bi trebalo da se nastavi.

Ivica Dačić, Helsinki
Ivica Dačić, Helsinki, Foto: Tanjug/AP

Govoreći o zahtevima da Srbija ne treba da radi na povlačenju priznanja Kosova, Dačić je za RTS rekao da je u Helsiniju upitao da li druga strana hoce da prestane sa lobiranjem za priznanje Kosova.

Sin Ratka Mladića saopštio tužne vesti!

AUTOR: Alo.rs/ Agencije/ M. I. DATUM I VREME: 31.08.2019. 09:55 Darko Mladić se oglasio. Darko Mladić, Foto: Alo!/Marko Metlaš * Zdravstveno stanje bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Republike Srpske (VRS) generala Ratka Mladića je nepromenjeno * Mladiću je i dalje je loše, a odbrana će na statusnoj konferenciji zakazanoj za 3.

"Pitam Pacolija, hoćeš li da prestaneš da lobiraš za nezavisnost. On ćuti. Onda nećemo ni mi", poručio je Dačić.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi