Darko Mladić
Alo!/Marko Metlaš
Darko Mladić

Alo!/Marko Metlaš

Darko Mladić, Foto: Alo!/Marko Metlaš

* Zdravstveno stanje bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Republike Srpske (VRS) generala Ratka Mladića je nepromenjeno

* Mladiću je i dalje je loše, a odbrana će na statusnoj konferenciji zakazanoj za 3. oktobar ponoviti zabrinutost zbog njegovog zdravlja

* Ukazaće se i pažnja na način na koji je lečen, rekao je njegov sin Darko Mladić

- Na toj statusnoj konferenciji će se razmatrati opšta statusna pitanja, a naše najvažnije pitanje je zdravlje generala, pa ćemo ponoviti našu zabrinutost, kako u smislu njegovog zdravstvenog stanja, tako i dokumentacije koju primamo i načina na koji je on lečen - rekao je Darko Mladić.

Što se tiče zdravstvenog stanja generala, Darko Mladić ističe da je ono nepromenjeno, loše i dalje i da nema nikakvih poboljšanja u ovom trenutku.

Ratko Mladić

AP Photo/Peter Dejong

Ratko Mladić, Foto: AP Photo/Peter Dejong

- Nastavljamo naš napor da ga izvedemo na lečenje, što je već odavno trebalo da se desi. Ono što nas zabrinjava jeste što i dalje dobijamo medicinsku dokumentaciju za koju sumnjamo da nije komletna i moraćemo da nađemo neki način da dobijemo kompletnu medicinsku dokumentaciju i da je temeljeno izanaliziramo - dodao je on.

Pročitajte još:

 

Darko Mladić je podsetio da je zakazana redovna statusna konferencija koja, prema haškim pravilima, treba da bude zakazana 120 dana od prethodne.

U Hagu je za 3. oktobar zakazana statusna konferencija u postupku protiv nekadašnjeg načelnika Glavnog štaba Vojske Republike Srpske generala Ratka Mladića.

Iz Međunarodnog mehanizma za krivične sudove, koji je naslednik Haškog tribunala, saopšteno je da je prethodna statusna konferencija održana 13. juna i da je Mladić u pritvorskoj jedinici UN, gdje čeka odluku povodom žalbe koju je uložio na presudu Sudskog veća.

Darko Mladić

Printscreen

Darko Mladić, Foto: Printscreen

U odluci se navodi da statusna konferencija, uz saglasnost Mladića u pisanoj formi, može biti održana bez njegovog prisustva ili uz njegovo učešće putem telekonferencije, ukoliko on to želi.

Generala Ratka Mladića (76) Haški tribunal je nepravosnažno osudio na doživotni zatvor za navodne zločine u BiH u minulom ratu. Na prvostepenu presudu žalbu su uložili i Mladićeva odbrana i haško tužilaštvo.

I sam zna da ga narod neće, pa bi da radi kao Boki 13!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 30.08.2019. 12:50 - 30.08.2019. 13:28 Boško Obradović je i već sam ubeđen u to da narod ni njega ni tajkuna Đilasa ne podržava, pa bi da priziva makedonski scenario u Srbiji. Boško izgleda hoće da ih stranci dovedu na vlast kad ih narod neće, pa da rade kao makedonska tužiteljka i Boki 13.

Posle ulaganja žalbi i razmene pisanih argumenata Mladićeva odbrana i haško tužilaštvo u dogledno vreme trebalo bi da žalbe usmeno obrazlože pred sudijama.

Mladić je u pritvoru u Hagu od leta 2011. godine, kada je uhapšen u Srbiji.

Suđenje je počelo 16. maja 2012. godine. Prvostepenom presudom od 22. novembra 2017. godine osuđen je na doživotni zatvor.

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!

 

Komentari (2)

Nata

31.08.2019 11:26

Pravda za Ratka Mladica on je nas heroj i zasluzuje da mu se omoguci lecenje van haskog tribunala.

Ja

31.08.2019 12:23

Najbolji general na savetu, žalosno je što će sudbonom proći ništa bolje od Miloševića, uveličavamo ćemo one koji nisu nešta dobro dobrineli srpstvu a smanjivati one koji su nešto doprineli, proglašavamo ih izdajnicima, dosta vremena prođe kada se počne otkrivati istina, dotle već postoje razne spomenice za izdajnike, teško kada ćemo pogledati istini u oči