Enver Hodžaj
Profimedia.rs

 

Enver Hodžaj, Foto: Profimedia.rs

Enver Hodžaj je na Tviter nalogu napisao da su "projekti kolonizacije opasni i da imaju za cilj promenu etničke strukture na severu"

KAD GOD JE SRBIJA SPREMNA! Iz Lipljana se ORI ULTIMATUM Ramuša Haradinaja!

Zamenik premijera tzv. Kosova Enver Hodžaj, reagovao je na nastavak izgradnje kuća u povratničkom naselju poznatom pod nazivom "Sunčana dolina" na severu Kosova.

Hodžaj je na Tviter nalogu napisao da su "projekti kolonizacije opasni i da imaju za cilj promenu etničke strukture na severu".

SPREMA SE JURIŠ NA NIŠ! Mapa procurila u javnost, Albanci iz srca Srbije čekaju ZNAK ZA NAPAD! (FOTO)

On je objavio i fotografiju radova.

- Srbija nastavlja projekte kolonizacije kojim se menja etnička struktura na severu Kosova. Ove opasne akcije stvaraju napetost, nestabilnost i etnički sukob. EU mora odmah da kazni i blokira takva dela - napisao je Hodžaj.

Radovi na naselju "Sunčana dolina" počeli su sredinom 2016. godine, a prema ranijim najavama to povratničko naselje kod Zvečana, imaće oko 300 stambenih jedinica, odnosno više od 100 objekata uključujući poštu, školu, vrtić, crkvu…

MILOGORCI I ALBANCI LIKUJU Selimi slavi što Milo otima srpske crkve u Crnoj Gori!

 

Projekat je vredan 14 miliona evra, a prema rečima predsednika Srbije Aleksandra Vučića u više od 50 odsto stambenog prostora moći će da se useli za Vidovdan.