NATO PREDSTAVIO REŠENJE ZA KOSOVO I METOHIJU! Veliki skup u Skoplju, stigla je delegacija svih 29 predstavnika, Stoltenberg otkrio plan alijanse!

Generalni sekretat NATO Jens Stoltenberg izjavio je u Skoplju da Prespanski sporazum treba da predstavlja model za kosovsko pitanje i za ceo region kao primer koji svedoči da je moguće da se prevaziđu istorijske razlike i neslaganja, prenosi MIA.

Jens Stoltenberg, NATO
Jens Stoltenberg, NATO, Foto: Tanjug

Prema njegovim rečima, postoji potreba za političkim rešenjem zbog čega, kaže, NATO i podržava dijalog između Beograda i Prištine, jer veruje da je dugoročno to jedini način da se prevaziđu razlike.

Odgovarajući na pitanje o prisustvu NATO na KiM, Stoltenberg je rekao da je ono uspostavljeno putem misije KFOR, čiji je zadatak da kreiraju mir i bezbednost i da zaštite sve zajednice, uključujući i Srbe.

Napomenuo je i da KFOR ostvaruje blisku saradnju sa svim zajednicama koje žive na KiM, te poručio: "Da se ne zaboravi prošlost, ali da se ne uništava budućnost".

"Prespanski sporazum i napredak koje je postigla Severna Makedonija nakon potpisivanja sporazuma sa Grčkom treba da budu velika inspiracija i model za ceo region kako bi se prevazišle razlike i krenulo ka budućnosti zajedno", poručio je Stoltenberg na pres konferenciji sa makedonskim premijerom Zoranom Zaevim.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi